- Etter tre eksplosjoner, og mye knusing av glass og dørkarmer, tok de seg inn

Vikernes forteller om dramatisk arrestasjon.

LITE SNAKKESALIG: I går morges slapp Varg Vikernes inn postmannen, men ville ikke snakke med journalistene på utsiden. Foto: JØRGEN KVALSVIK
LITE SNAKKESALIG: I går morges slapp Varg Vikernes inn postmannen, men ville ikke snakke med journalistene på utsiden. Foto: JØRGEN KVALSVIKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld la Vikernes ut sin egen beretning om pågripelsen av ham selv og kona på bloggen Thulean Perspective.

Fransk politi mistenkte paret for å planlegge terror, men frafalt senere anklagen. Kona ble løslatt onsdag kveld, mens Vikernes ble løslatt torsdag kveld.

Vikernes må imidlertid møte i retten i Paris, anklaget for å ha spredt rasehat på internett.

På sin egen blogg forteller han hvordan han våknet av at politiet stormet gårdshuset i Salon-la-Tour ved daggry tirsdag.

Overga seg - Heldigvis så jeg straks at det var politi, så jeg grep ikke til forsvarsmidler, men hevet i stedet hendene over hodet, forteller Vikernes.

- Etter tre eksplosjoner (som senere viste se å ha vært skudd), og mye knusing av glass og dørkarmer, tok de seg inn, forteller han videre.

- Min gravide kone, som fortsatt ikke var klar over at det faktisk var politiet, forsøkte å beskytte den yngste sønnen vår. Hun fortalte meg senere at hun var i ferd med å gripe til Browning-riflen sin da hun forsto av min reaksjon at det var politiet, skriver han videre.

Ansiktet ned Vikernes forteller videre at han ble lagt på sengen med ansiktet ned og iført håndjern,

- Til min store overraskelse pågrep de også min gravide kone og påførte henne håndjern, noe som sjokkerte meg og førte til at den yngste sønnen vår ble sittende der uten morens beskyttelse.

- Heldigvis var svigermor der og kunne ta seg av barna, skriver han videre.

Tok beslag Ifølge Vikernes gjennomgikk politifolkene huset og tok med seg bøker, PC-er, harddisker og minnepinner.

Politiet beslagla også tre kaliber .22 gevær, en dobbeltløpet hagle, et luftgevær, to softgun-rifler, jaktkniver, dolker, sverd og to spyd, sammen med ammunisjon og magasiner til våpnene, forteller han videre.

- De fant også kvitteringene for alle riflene og ammunisjonen, samt konas tillatelser til å eie dem, skriver han.

Selv om svigermoren tok seg av barna, var det ifølge Vikernes en skrekkartet opplevelse for dem å se moren iført håndjern og med blødende nese.

- Fabrikkerte beviser De tre dagene paret tilbrakte i politiets varetekt, skriver den selverklærte norske nynazisten mindre om.

- Jeg visste at det ikke fantes noen grunn til å sikte meg for terrorisme, men jeg hadde likevel erfaringene med norsk politi friskt i minne. Ville også fransk politi fabrikkere beviser, ville også de lyve og plante beviser, skriver han.

- Jeg visste ikke og var derfor bekymret, medgir Vikernes.

Vikernes ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på bandkollega Øystein Aarseth, og for å ha stiftet tre kirkebranner i Norge. Han ble senere også dømt til ytterligere 14 måneders fengsel for å ha flyktet under en permisjon og kapret en bil.

(NTB)

KLATRET OVER: Vikernes sin advokat var på besøk på gården i går, og måtte klatre over gjerdet for å komme inn. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet
KLATRET OVER: Vikernes sin advokat var på besøk på gården i går, og måtte klatre over gjerdet for å komme inn. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet Vis mer