Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter Trumps abort-tabbe: - Sånn går det når man tar en presidentvalgkamp på sparket

Trøblete uke.

KONTROVERSIELL KANDIDAT: Donald Trump. Foto: AP / Susan Walsh / NTB scanpix
KONTROVERSIELL KANDIDAT: Donald Trump. Foto: AP / Susan Walsh / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump (69) gjentar til stadighet at han ikke er en politiker. En ulempe ved det er at det er relativt mange politiske spørsmål han tilsynelatende ikke har satt seg veldig godt inn i når han plutselig blir spurt om dem.

Denne uka klarte uka klarte han i løpet av kort tid å irritere både abortmotstandere og -tilhengere, etter at i et intervju med TV-kanalen MSNBC først svarte at kvinner som tar abort burde straffes hvis abort forbys i USA. Deretter gikk han ut med en uttalelse om at spørsmålet var uavklart, før han til slutt landet på at det i så fall vil være de som utfører slike aborter som bør straffes.

Som CNN oppsummerte det: «Donald Trumps tre standpunkter om abort på tre timer».

På sparket Kombinert med et par dårlige nasjonale meningsmålinger og legemsfornærmelsesiktelsen mot valgkampsjef Corey Lewandowski, har det vært en røff uke for 69-åringen fra New York. Tidligere Mitt Romney-rådgiver Kevin Madden mener Trump kan takke seg selv.

- Det er sånn som skjer når du tar det på sparket. Det er forskjell på å prøve å bli president og på å ta en hjemmeeksamen, sier Madden til Washington Post.

Romney har flere ganger gått hardt ut mot Trump.

Washington Post viser også til flere radiointervjuer Trump gjorde tidligere denne uka med ulike radiostasjoner i Wisconsin som eksempel på at Trump tilsynelatende kaster seg inn i ting uten helt å ha forberedt seg. Trump virket å være forberedt på relativt ufarlige intervjuer, men endte opp med å bli sammenliknet med en 12 år gammel lekeplass-bølle i et knallhardt intervju med radioprateren Charlie Sykes, en slags leder for #nevertrump-bevegelsen i delstaten. Trump svarte at han ikke visste at han snakket med en politisk meningsmotstander.

Kvinnetrøbbel Trump sliter på meningsmålingene i delstaten hvor det er primærvalg tirsdag. Og selv om han fortsatt ligger godt foran Ted Cruz og John Kasich på gjennomsnittet av meningsmålingene og er den eneste av kandidatene med en relastisk mulighet for å sikre seg flertallet av delegatene som kreves for å vinne, skriver blant annet Politico at «Trumps 24 timer med kaos» øker sjansen for et åpent landsmøte. Der kan Trump bli forsøkt stanset.

69-åringen selv var i Washington i går, og møtte flere republikanske ledere, angivelig i et forsøk på å «samle partiet».

- Han har vært i limbo de siste to ukene, fordi taktikken som har fått ham dit han er nå ikke kan gi ham en seier i selve presidentkampen, sier Newt Gingrich, tidligere leder av Representantenes hus, til Politico.

Et av Trumps problemer er at nye meningsmålinger viser at han er sterkt mislikt blant kvinnelige velgere, noe som kan bli et mareritt for ham i selve valget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart