Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter Trumps forvirrende Sverige-kommentar henvendte verden seg til Emma (39)

Fikk 900 tvitringer på få timer.

TWITTER: Emma Johanssons Sweden-konto fikk rundt 900 tvitringer i går da Donald Trump (til venstre) nevnte Sverige i sin tale. Foto: AFP / Privat
TWITTER: Emma Johanssons Sweden-konto fikk rundt 900 tvitringer i går da Donald Trump (til venstre) nevnte Sverige i sin tale. Foto: AFP / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da president Donald Trump talte til innbyggerne i Melbourne i Florida lørdag kveld norsk tid sa han: - Se på hva som skjer i Tyskland. Se på det som hendte i Sverige i går kveld. Sverige har tatt i mot så mange, sa Trump

SVERIGE?: Trump var på talerstolen i Florida 17. februar. Der sa han blant annet noe om et angrep i Sverige - og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: CNN Vis mer

Som følge av Trumps tale har svært mange henvendt seg til Twitter-kontoen «@Sweden». For mange lurer på det samme: Hva har skjedd i Sverige?

Stor aktivitet

Det er Emma Johansson som står bak kontoen. Hun forteller om enorm respons.

Det var BBC som først omtalte saken.

- Jeg la meg omtrent kvart på fire i natt, og våknet klokka sju i morges. På den korte tida hadde jeg fått mellom 800-900 tvitringer til kontoen @sweden. Det var utrolig mye aktivitet!, sier Emma til Dagbladet, og legger til:

- Å svare alle går ikke. Så nå tvitrer jeg lite. Det har jo ikke skjedd noe terrorangrep i Sverige! sier hun.

Avisa The Guardian spekulerer i om Trump kan ha sagt feil - at han skal ha blandet ordene Sehwan (by i Pakistan) med Sweden. I Sehwan ble minst 70 mennesker drept og over 100 såret i et selvmordsangrep torsdag.

Emma forteller at hun først ikke trodde det var sant at Trump nevnte Sverige under talen i går kveld. En av følgerne til hennes sendte henne et Fox News-klipp slik at hun selv kunne få se det selv.

Mange tilbakemeldinger

Ifølge Twitter-kontoens nettside har de egne retningslinjer for hva som er lov å skrive om når folk skriver til dem.

Det er flere personer som står bak kontoen, og hver person rullerer på hvem som har ansvaret for den. Kontoen er en del av prosjektet «Curators of Sweden» av det Svenska institutet (SI).

Emma forteller at hun har fått flere stygge kommentarer fra det hun beskriver som høyreekstremister og fra «den hvite makta », både Sverige og USA. Hun forteller hun har fått mange gode tilbakemeldinger for hvordan hun håndterte det.

- For det meste har jeg fått positive kommentarer. Det er veldig hyggelig. Det som er trist er den mengden amerikanere som har bedt om unnskyldning på vegne av presidenten sin, sier Emma Johansson som til daglig jobber som bibliotekar.

Generell Sverige-kommentar

I all forvirringen søndag så den svenske ambassaden i Washington seg nødt til å kreve svar fra presidenten på hva han snakket om. I kveld skriver Donald Trump på Twitter at han nevnte Sverige i talen i forbindelse med en sak Fox News hadde om flyktninger i Sverige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling