Etterforsker: - Hosein var omtrentlig i sine svar

Gamal Hosein svarte lite konkret i avhørene etter at Gry forsvant. Siktelsen kom etter påfallende mange endringer, fortalte en av etterforskerne som avhørte Hosein, da han vitnet i tingretten fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var veldig omtrentlig i sine svar i avhørene etter at kona Gry forsvant. Skulle jeg få svar, måtte jeg spørre veldig konkret, sa politibetjent Jan Ivar Olsen ved Skien politistasjon da han vitnet i drapssaken mot Gamal Hosein (37) i Skien og Porsgrunn tingrett fredag.

Påfallende endringer

Etter tre avhør som vitne i dagene søndag 14. januar til tirsdag 22. januar i fjor, ble Gamal Hosein siktet for drap på sin kone. Siktelsen kom etter påfallende mange endringer i hans forklaring, sa etterforskeren i retten.

- Praktisk talt hele veien var det påfallende endringer i de opplysningene han kom med, sa Olsen.

Hosein reagerte med overraskelse og forbauselse da han ble siktet.

- Han ble lei seg, men det var aldri store fakter og ingen sterke utbrudd, sa avhørslederen i utspørringen fra aktor.

- Sa han noe mer, ville forsvarer John Christian Elden vite.

- Jo, han ba om at svigermor ble underrettet, for han var vel bekymret for sine barn, svarte Olsen, som på direkte spørsmål også bekreftet at Hosein ikke hadde gjort seg opp noen tanke om hvilken forsvarer han ville ha.

Ordforståelse

Jan Ivar Olsen foretok to avhør med Gamal Hosein som vitne, og 13 med ham som siktet. Avhørene er nedtegnet over 97 sider.

- Det var ingen språkproblemer og han takket nei til tilbud om tolk. Han fikk også komme med de endringer han ønsket under gjennomlesning av avhørsrapporten, sa Olsen.

- Var Hosein pirkete i så måte, ville Elden vite.

- Han ga noen ganger korrigeringer, svarte Olsen.

Ordforståelse står sentralt i vurderingen av Gamal Hoseins troverdighet, fordi politiet og påtalemyndigheten mener at Hosein justerte sine forklaringer på vesentlige punkter, blant annet om Faresgrillen på Falkum var stengt lørdag 13. januar da Gry forsvant, eller om det var åpen fram til klokka 16.

- Han gikk fra åpen til delvis åpen til helt stengt, sa Olsen i retten fredag.

Elden mener at etterforskeren, ved kun å vise til utvalgte deler av avhørene, ikke fikk fram at Hosein allerede i det første avhøret ga uttrykk for usikkerhet om døra til grillen var åpen eller låst.

(NTB-Jon Even Andersen)