Etterforsker anmeldt voldtekt i Rena leir

Kvinne i 20-åra hevder hun ble voldtatt i natt. Mann pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). Like før klokka seks i dag tidlig fikk Hedmark politidistrikt melding om at en kvinne skal ha blitt voldtatt i Rena leir i natt.

- Det ble meldt om en voldtekt. Fornærmede, en kvinne i 20-åra, ble tatt med til voldtektsmottaket hvor det ble foretatt undersøkelser. Vi har pågrepet en mistenkt som nå sitter i avhør, sier operasjonsleder Jan-Egil Gilberg i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Gilberg sier at mannen, som også er i 20-åra, har status som siktet i saken. Dette er det automatikk i når politiet henter en person med tvang.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan mannen stiller seg til voldtektsanklagen.

- Vil vil foreta avhør av både fornærmede og siktede, samt foreta tekniske undersøkelser, sier operasjonslederen i hedmarkspolitiet.

Kvinnen skal ikke ha noen tilknytning til militærleiren, mens den siktede mannen tjenestegjør der.

- Det skal være slik, ja, sier jourhavende jurist ved Hedmark politidistrikt, politiadvokat Stine Rigmor Grimstad, til Dagbladet. Hun ønsker foreløpig ikke å si noe om hva som er kommet fram i avhør.

- Mannen ble pågrepet fordi vi hadde skjellig grunn til å mistenke ham for forholdet, sier Grimstad.

Rena leir ligger i Åmot kommune i Hedmark.

Militærleiren, som ble opprettet i 1997, er den nyeste leiren i Norge og en av de største leirene i Norden med om lag 2000 soldater, ifølge Wikipedia.