Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker «bæsje-mysterium»: - Alvorlig

Politiet har iverksatt etterforskning etter at flere gjenstander på Arlanda flyplass ble innsmurt i bæsj.

ETTERFORSKER: Politiet på Arlanda flyplass ble utsatt for bæsje-angrep. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiet på Arlanda flyplass ble utsatt for bæsje-angrep. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Forrige uke oppdaget ansatte på Arlanda flyplass at et lunsjrom, en sofa, stol og passkontrollrom var smurt inn i avføring.

Rommene som var utsatt for bæsje-angrepet tilhørte politiet på flyplassen. De har nå anmeldt de to hendelsene, som fant sted både torsdag og fredag forrige uke, skriver Aftonbladet.

- Det er alvorlig på to måter. Det ene er at det er utrolig dårlig for arbeidsmiljøet å ha bæsj på sofaen. Det andre er at vi ikke har funnet denne personen som har følt seg så dårlig og gjort dette, sier politisjef Lars Hammersjö på Arlanda til avisa.

- Direkte ekkelt

Politiet har nå oppfordret alle ansatte til å være ekstra oppmerksomme slik at de får tatt personen som står bak.

- Det er ingen som synes at dette er noe hyggelig. Vi må derfor få et stopp på dette. Vi er vakt, og vil absolutt ikke at dette skal skje igjen. Det er direkte ekkelt, sier han.

Ifølge politisjefen er hendelsen fortsatt et mysterium og det framstår som en gåte for politiet hvorfor noen har spredd avføring i rommene.

- Vi vet ikke hvorfor noen har gjort dette.

Jakter gjerningsperson

Ifølge Aftonbladet er jakten på gjerningspersonen i gang for fullt, blant annet ved at politiet sjekker listene på alle som har brukt adgangskortet sitt til å ta seg inn i de aktuelle rommene.

En egen avdeling i politiet, som etterforsker kriminalitet mot politiet, har startet etterforskning for skadeverk. Sjefsetterforsker Marianna Nordström leder etterforskningen, men er ordknapp overfor den svenske avisa.

Hun vil ikke svare på om det er noen mistenkte, hva som kan være motivet eller hvordan etterforskningen pågår.

Ifølge Aftonbladet skal sofaen som ble innsmurt med avføring ha blitt tatt i beslag, og bæsjen DNA-testes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media