Etterforsker Breiviks dobbeltliv på nettet

Terroristen framstod som moderat og høflig som «Anders Behring Breivik». De ekstreme meningene ga han uttrykk for under andre navn.

UTEN NETTILGANG: Anders Behring Breivik kjøres fra Ila fengsel til Politihuset på Grønland for avhør. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
UTEN NETTILGANG: Anders Behring Breivik kjøres fra Ila fengsel til Politihuset på Grønland for avhør. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Behring Breiviks dobbeltliv på internett rulles nå sakte, men sikkert opp av politiet.

Dagbladet vet at Oslo-politiet har sendt rettsanmodninger til flere land, for å få ut informasjon om terroristens skjulte nettliv. Politiet er blant annet interessert i en Facebook-konto som de mistenker Breivik for å ha stått bak under navnet «Sigurd Jorsalfare». Det er et av flere nettalias Breivik mistenkes for å ha brukt.

- Vi går gjennom hans liv på nettet og vi er i ferd med å danne oss et bilde over hva han har gjort og hvor han har vært aktiv. Han har handlet på nettet, han har deltatt i ulike fora og hatt kontakt med andre, til Dagbladet, sier Roar Hanssen, kommunikasjonsrådgiver i Oslo-politiets terroretterforskning.

- Det er et omfattende arbeid og det dukker stadig opp nye opplysninger i etterforskningen som vi sjekker ut, sier Hanssen.

- Viktig del av livet hans At mye av massemorderens liv har blitt levd på nettet, er utvilsomt.

- Internett har åpenbart vært en veldig viktig del av livet hans. Informasjonsinnhentingen, hele hans forretningsvirksomhet, spill og kommunikasjon med andre, har foregått på nettet, sier forsvarer Geir Lippestad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer