Etterforsker brutalt partneringsdrap

Mann pågrepet og siktet for drapet.

DRAP: Kriminalteknikere fra Kripos er på åstedet for å gjøre undersøkelser i forbindelse med drapet på Hareid. Foto: William Thorseth
DRAP: Kriminalteknikere fra Kripos er på åstedet for å gjøre undersøkelser i forbindelse med drapet på Hareid. Foto: William ThorsethVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Sunnmøre har startet en instens etterforskning etter at en mann ble funnet drept i et bolighus på Hareid i 13.30-tida i går.

Det er et bestialsk drap politiet står overfor, bekrefter fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

- Den drepte er ille tilredt. Mannen manglet flere kroppsdeler, og vi vet ikke tidspunkt for når disse ble fjernet, sier han.

Politiet vil ikke si noe om hvilke kroppsdeler som mangler, men flere av den dreptes kroppsdeler er ikke på åstedet.

Bøen sier til Dagbladet at de ikke kjenner dødsårsaken.

- Den drepte er ikke identifisert sikkert, sa Bøen på en pressekonferanse i dag.

Politiet har likevel en god formening om hvem den avdøde er, og har varslet mannens pårørende. Den drepte skal være hjemmehørende i Ulsteinvik/Hareid-området og er i 20-åra.

En jevnaldrende mann er pågrepet og siktet for drapet. Den siktede er norsk statsborger, og er ikke bosatt i området. Mannen er ikke avhørt, men vil trolig bli det i løpet av dagen.

- Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen. Han er foreløpig ikke avhørt, sier Bøen.

Mannen vil bli fremstilt for fengsling førstkommende mandag.

Sunnmøre politidistrikt har bedt Kripos om bistand til etterforskningen og til sammen ni personer skal bistå med tekniske og taktiske, samt datatekniske undersøkelser.

Hunder gjør søk i nærområdet.

I tillegg til de ni Kripos-ansatte er 27 tjenestemenn fra Sunnmøre politidistrikt satt i sving for å løse drapssaken.