Etterforsker Dagbladets avsløringer

SKIEN (Dagbladet): - Vi har grunn til å tro at det er noen i politiet som lekker til Dagbladet i Gry-saken. Vi vil nå sette i gang intern etterforskning for å få svar på dette. Jeg vurderer å be om at Sefo koples inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier leder av drapsetterforskningen i Gry-saken, politiadvokat Jon H. Borgen til Dagbladet. I dag vil han ta opp med statsadvokatene i Vestfold og Telemark om Sefo, politiets særskilte etterforskningsorgan, skal forsøke å avdekke Dagbladets kilder.

Politiet starter sin interne gransking i dag.

Borgen er opprørt over Dagbladets artikler de siste dagene: - Det kan ødelegge etterforskningen. Det er kanskje ikke det viktigste, men at det er en utro tjener hos oss. Vi kan ikke leve med slikt. Nå skuler alle på alle, sier etterforskningslederen.

Første prioritet

- Jeg skulle med glede gi den som lekker, sparken. Det er jeg som er pressetalsmann, og skal uttale meg i Gry-saken, sier Borgen.

- Jeg har spurt flere journalister, og de har sagt de ville gjort som dere. Men vi kan ikke leve med slikt på kammeret, sier han.

I går sa han til Dagbladet at han vurderte å stenge avisa ute fra all felles informasjon på Skien politistasjon heretter.

- Er det ikke viktigere for dere å prioritere drapssaken framfor å avdekke kilder?

- Vi kan ikke leve med «brodne kar», svarer Borgen.

Overbevist

Politiet er overbevist om at drapssiktede Gamal Hosein er skyldig. Til nå er bare få spor frigitt.

Dagbladet har de siste dagene avslørt følgende:

  • Gamal Hosein og hans bror snakket om flukt i en samtale seg imellom på Skien politistasjon.
  • Politiet har gjort viktige tekniske funn, blant annet av deler fra et bilkarosseri på stedet der Gry antas å ha blitt dumpet. Analysene pågår for å fastslå at delene stammer fra Hoseins bil.
  • Det er gjort funn i familiens grillkiosk som politiet håper kan stadfeste at Gry Hosein ble kvalt og drept der.

Dagbladet kunne for to uker siden melde at obduksjonen avslørte at Gry Hosein var kvalt før hun ble kastet i Skienselva. Det førte til internt bråk på Skien politistasjon. Flere ble spurt om de var kilden.

Om ei uke går varetektstida for Gamal Hosein ut. Dagbladet forstår at politiet vil be om forlenget varetekt.

RASENDE: Politiadvokat Jon H. Borgen (t.v.), her med kriminalsjef Ragnar Holm, er overbevist om at noen i staben lekker til pressen.