BRED ETTERFORSKNINGEN: Politiet håper at obduksjonsrapporten vil avsløre dødsårsaken til Malvin og Frode Igland. 
Foto: SCANPIX
BRED ETTERFORSKNINGEN: Politiet håper at obduksjonsrapporten vil avsløre dødsårsaken til Malvin og Frode Igland. Foto: SCANPIXVis mer

- Etterforsker dette fremdeles som to mistenkelige dødsfall

Malvin (8) og Frode (35) Igland funnet døde i sitt hjem i Haugesund i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet har i løpet av morgentimene i dag frigitt navnene på far og sønn som ble funnet døde i sitt hjem i Haugesund i går.

Det var moren til Frode Igland (35) som i går morges varslet politiet om funnet av sin sønn og barnebarn Malvin Igland (8) på deres felles bopel.

Obduksjon i ettermiddagPolitiet antydet i går kveld at det kunne dreie seg om drap og selvdrap.

- Krimteknikerne har i går og i dag jobbet med å undersøke åstedet. Foreløpig kan vi ikke konkludere med hva som har skjedd. Vi står fortsatt igjen med en sak med to mistenkelig dødsfall, sier politioverbetjent Torbjørn Nervik d.y. til Dagbladet.

Far og sønn blir obdusert i ettermiddag.

- Vi håper at dette kan gi oss et nærmere svar på hva som har skjedd. Men slik saken står nå, har vi en bred tilnærming til etterforskningen.

Flere tipsPolitiet ønsker fremdeles å komme i kontakt med alle som har beveget seg i området i tidsrommet søndag kveld til mandag morgen.

- Slik som situasjonen er nå, kan vi ikke fastslå noe mer konkret tidspunkt, sier Nervik.

Etterforskerne har allerede fått inn flere tips angående dødsfallene.

- Vi jobber med informasjonen vi har fått fra publikum. For har jo sett og hørt litt forskjellig. Vi må ta dette imot og sortere for å se om det har noe relevans til saken.

Får krisehjelpMalvins medelever ved Brakahaug skole fikk i går oppfølging av kommunens kriseteam.

- Psykososialt kriseteam har bistått elever og ansatte ved skolen. Det har i dag blitt gitt informasjon om det som er skjedd til elever ansatte og foresatte. Det psykososiale teamet og en prest har vært på skolen i dag. Disse har vært med når elevene har blitt informert om det som er hendt, fortalte rådmann i Haugesund, Odd Henry Dahle til Dagbladet i går.

I dag vil elevene bruke hele dagen på å bearbeide sorgen.

- Sorgarbeidet fortsetter på skolen i morgen. Så vidt jeg vet er hele dagen satt av til dette. Elvene skal da få snakke og tegne følelsene sammen med psykososialt team. De vil også ha en privat minnestund, fortalte han.

I morgen blir det en minnestund for både skole og venner og pårørende av de avdøde i Haugesund kirke.

- Vanlig familieFamiliens nærmeste nabo, Anne-Karin Frønsdal (55), fortalte i går at de aldri tidligere har opplevd at det skal ha vært problemer i huset der 35-åringen bodde med sin mor og sønn.

- Vi har bare positive ting å si om far og gutt. Gutten gikk ut og inn og lekte med barnebarna våre, og våre barnebarn gikk ut og inn hos dem. Vi har aldri tenkt tanken på at noe slikt kunne skje, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller videre at de virket som en helt vanlig familie.

- Guttungen var jo en kjempegutt, som likte å løpe rundt ute. Han var aktiv i både ballspill og på trampolina, forteller hun.

Frode Igland hadde hovedomsorgen for sønnen.

Guttens mor har fått tilbud om krisehjelp etter å ha mottat dødsbudskapet.