Etterforsker dødsfall i Trysil på nytt

Riksadvokaten omgjorde henleggelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne ble funnet død i et hus 4. august 2007, og saken er fortsatt et mysterium. En far (68), kvinnens samboer, og sønnen (43) ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. I fjor høst henla statsadvokaten i Hedmark og Oppland saken mot de to etter bevisets stilling.

Ifølge statsadvokaten var det imidlertid grunnlag for å si at kvinnen hadde vært utsatt for vold den dagen hun døde.

Hun skal ha hatt merker på halsen som kunne tyde på kvelertak. Under etterforskingen gjennomført av det lokale politiet, er det ikke kommet fram at utenforstående har vært i huset den dagen kvinne døde.

Det var 43-åringen som fant kvinnen død.

Godt samliv

Far og sønn har konsekvent nektet enhver befatning med dødsfallet. 68-åringen satt fire uker i varetekt etter kvinnens død. Etter statsadvokatens henleggelse fortalte han til Dagbladet at verken han eller sønnen er drapsmenn.

- Det er ingen som tar livet av en kvinne man er så glad i. Vi hadde vært sammen i 20 år, og vi hadde det fint sammen, uttalte faren.

Konstituert statsadvokat Guri Lenth hos riksadvokaten sier til Dagbladet at to personer var siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

BENEKTER: Far og sønn må fortsatt leve i det uvisse, etter at riksadvokaten har omgjort henleggelsen av et dødsfall begge var siktet for. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
BENEKTER: Far og sønn må fortsatt leve i det uvisse, etter at riksadvokaten har omgjort henleggelsen av et dødsfall begge var siktet for. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Saken ble henlagt av statsadvokaten i september for begge de siktede. Avdødes pårørende klaget over henleggelsen til riksadvokaten, sier Lenth.

- Saken er herfra oversendt Kripos med anmodning om en ny gjennomgang, samtidig som henleggelsene formelt sett er omgjort. Det er ikke uvanlig at man i denne type saker ber Kripos eller andre å se på saken på nytt. Vi kan ikke angi noe tidspunkt, verken for når Kripos blir ferdig eller for når påtaleavgjørelse blir truffet av riksadvokaten, sier Lenth.

- Fryktelig vondt

43-åringen fortalte i intervjuet med Dagbladet at saken hadde vært en enorm påkjenning både for han selv og faren. Riksadvokatens beslutning betyr at far og sønn må leve i spenning i hvert fall denne vinteren. Etter det Dagbladet forstår, er det et meget spent forhold mellom spesielt 68-åringen og avdødes familie.

Da Dagbladet snakket med avdødes søster i høst, var hun sterkt preget av det som er skjedd.

- Vi synes at det har vært for dårlig etterforskning av politiet. Det var bare de tre i huset, og min søster ble drept. Det er noe som ikke stemmer. Jeg har aldri vært så langt nede noen gang. Det er fryktelig vondt, sa hun.