Etterforsker dødsfall som drap

LARVIK (Dagbladet): Politiet etterforsker det mistenkelige dødsfallet på en 12 år gammel jente som et drap. Jenta ble funnet død i et skogholt ved Larvik i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, men over 25 polititjenestemenn arbeider på spreng med å kartleggehvem som har vært i området der jenta døde og hva som har skjedd.

- Vi har det travelt i etterforskningen. De første timene etter at hun ble funnet er meget viktige for å innhente forspranget til en mulig gjerningsmann, sier politførstebetjent ved Kripos Gunnar Hansen til Dagbladet :på nettet.

Obduseres

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med opplysninger om dødsårsaken til den idrettsglade jenta. De har heller ikke offentliggjort noen opplysninger om tekniske funn på åstedet. Politiet vet foreløpig ikke om jenta døde der hun ble funnet.

Liket av jenta er brakt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for å bli obdusert. Politiet venter å få en foreløpig obduskjonsrapport seinere i kveld, og da kan man trolig fastlå om hun ble tatt av dage av en eller flere gjernningsmenn, eller ikke.

Hva skjedde?

Politiet har sperret av det nærmeste området der jenta og sykkelen ble funnet klokka 23.30 i går kveld. Tre tekniske etterforskere fra Kripos går over området med lupe for å finne spor en eventuell gjerningsmann kan ha etterlatt seg.

Politiet vil ikke si noe om jentas forfatning da hun ble funnet død, men de mistenker at hun er utsatt for en forbrytelse. Hun var kledt i en blå priatbukse og en hvit t-skjorte da hun forlot hjemmet sitt på vei til en klassevenninne.

På pressekonferansen i ettermiddag ville politiet verken bekrefte eller avkrefte om et seksualmotiv kunne ligge bak jentas død.

Avhengig av tips

Så langt har politiet fått omlag 150 tips i saken. I tipsmassen som er kommet inn finnes det opplysninger om interessante hendelser i det aktuelle området i tidsrommet før jentas ble funnet. Disse opplysningene kan peke mot en mulig gjerningsmann, og politiet sjekker dette i kveld.

Etterforskningsledelsen oppfordrer nok en gang alle som har vært i området ved riksvei 304 mellom Lasken i Sandefjord kommune og Åsrum i Larvik i tidsrommet 17.00 til 23.30 i går om å melde seg.

I hele dag har politiet tatt rundspørringer i nabolaget på strekningen jenta skal ha syklet i går kveld.

De som har tips i saken bes ringe 33 13 20 00.

Det var stor trafikk i området i går, blant annet på grunn av et skytterstevne like i nærheten.