Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker dødsulykke på VM-arena

Bygningsarbeider falt i døden. Nå etterforskes hendelsen av politiet i St. Petersburg.

KOLLAPSER: Under riving av et gammelt stadion i St. Petersburg går det fryktelig galt. Video: Fontanka Ru. Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

En 29 år gammel rivingsarbeider falt i døden da en idrettsarena fra sovjettida skulle rives i St. Petersburg. Det bekrefter russiske myndigheter.

De dramatiske sekundene ble fanget på film av en drone som skulle dokumentere arbeidet.

Se videoen øverst i saken.

Ifølge russiske Fontanka etterforskes hendelsen nå av russisk politi, for brudd på sikkerhetsregler.

Skulle rive taket

Arbeidet med å rive den statlig eide arenaen, SKK Peterburgskij, startet fredag, og det var ventet at dette arbeidet skulle ta lang tid. Totalt fire arbeidere startet med demontere taket på arenaen.

Arbeiderne ble fraktet opp og ned i en kurv, og brukte skjærebrenner for å kutte opphenget. Det var da det gikk fryktelig galt.

På et tidspunkt beveget Matvej Kutsjerov (29) seg lenger og lenger vekk fra kurven. Og det var da konstruksjonen ga etter og begynte å rase.

Dronevideoen viser hvordan Kutsjerov forsøker å komme seg tilbake til kurven, men han lykkes ikke. Seinere på dagen ble han funnet død i ruinene.

- Manglende sikring

Det russiske beredskapsdepartementet opplyser at rundt 80 prosent av arenaen kollapset.

Ifølge det russiske nyhetsnettstedet Fontanka finnes det også en annen video, filmet fra arbeidernes hjelm, som viser hvordan arbeidet ble utført uten nødvendige sikkerhetstiltak.

Arbeiderne var sikret til kurven da de gikk på taket, men det er denne sikringen som tilsynelatende ikke skal ha vært god nok.

De tre andre arbeiderne er avhørt, ifølge BBC.

Skal bygges nytt til VM

SKK Peterburgskij åpnet i 1980, og har vært brukt til konserter og sportsarrangementer. Arenaen ble seinest benyttet under Jennifer Lopez' turné i august 2019.

Planen er å bygge om den gamle arenaen, og ferdigstille den til verdensmesterskapet i ishockey, som skal avholdes i den russiske byen i 2023. Ifølge det internasjonale hockeyforbundets nettsider skal den nye arenaen bli verdens største hockeystadion, med en kapasitet på mellom 21 000 og 23 000 tilskuere.

BYGNING KOLLAPSER: Et hotell som var under oppussing i New Orleans, raste plutselig sammen mens det pågikk arbeid i bygningen. Video: Michael Dalle Vis mer