Etterforsker drap i Alta

Vestfinnmark politidistrikt har satt i gang full drapsetterforskning etter at en person ble funnet død i et bolighus i Bossekop i Alta fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Funn på åstedet gjør at vi er rimelig sikre på at det dreier seg om et drap. Personen som er funnet kan ikke ha påført seg dette selv, opplyser politiinspektør Are Bernt Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Politiet er ellers sparsomme med opplysninger i saken, men sier de vil kunne si mer etter tekniske og taktiske etterforskere har undersøkt åstedet.

Vestfinnmark politidistrikt har bedt om bistand til denne delen av etterforskningen fra Kriminalpolitisentralen, Kripos, og mannskap derifra er ventet til Alta lørdag formiddag.

Ukjent identitet

Den drepte personen ble funnet i huset i Alta klokken 21.15 fredag kveld.

Politiet har sperret av området rundt huset der vedkommende ble funnet og hadde hele natt til lørdag vakthold på stedet.

En 56 år gammel mann bor alene i huset, men politiet vil ikke kommentere om det er han som er funnet.

- Vi kan ikke si noe om hvem den døde er. Jeg kan ikke gå noe nærmere inn på hvorfor, opplyser Meedby.

Personen ble funnet i huset etter at familien til mannen som bor der hadde varslet politiet. Politiet tok seg i samråd med familien inn i huset.

Vitneavhør

Politiet avhørte fredag kveld flere vitner i et spesielt miljø, men ønsker ikke si noe om det i vitneavhørene har kommet frem noen viktige opplysninger i saken. Lørdag formiddag starter politimannskap rundspørring i nabolaget til huset der den drepte ble funnet.

Bilen til 56-åringens som eier huset har vært borte en ukes tid, og politiet har gått ute med etterlysning av den. Det er en rød Hyundai Accent, 1998-modell med registreringsnummer ZT-35703. Dersom bilen observeres, ber Vestfinnmark politidistrikt om å få beskjed.

(NTB)