Trondheim

Etterforsker drap: vet ikke hvem offeret er

Politiet har satt i gang full etterforskning etter at en uidentifisert mann ble funnet død i en leilighet i Trondheim sentrum.

FUNNET I LEILIGHETEN: En mann i 50-årene er siktet for drap etter at en person ble funnet død på en adresse i Trondheim sentrum i morges. Den avdøde mannen ble funnet i en leilighet på Lademoen, og den siktede var også til stede da politiet ankom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En person er funnet død lørdag morgen i Trondheim. En mann i midten av 50-åra er pågrepet etter at politiet rykket ut med flere patruljer like etter klokka 08.

Politiet har en sterk mistanke om at det har skjedd noe straffbart, og har satt i gang drapsetterforskning. Den pågrepne er siktet i saken. Han ble pågrepet på åstedet.

Ukjent identitet

- Vi er i en tidlig fase av etterforskingen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi regner med å få flere svar når de tekniske undersøkelsene er ferdige og obduksjon er gjennomført, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Til Dagbladet opplyser operasjonsleder Ove Tokstad at politiet så langt ikke har klart å identifisere den avdøde.

- Vi vet ikke hvem det er, utover at det er en mann. Dermed er heller ingen pårørende varslet så langt, sier Tokstad like før klokka 10.30.

Funnet av helsevesenet

Det var helsevesenet som varslet politiet om dødsfallet lørdag morgen. Den avdøde ble funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim sentrum. Det jobbes med tekniske undersøkelser på stedet.

- Vi er i en tidlig fase av etterforskingen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi regner med å få flere svar når de tekniske undersøkelsene er ferdige og obduksjon er gjennomført, sier Vang.

Politiet har i igangsatt en bred etterforskning av saken, og er i gang med tekniske undersøkelser på åstedet, rundspørringer i området og avhør. Den avdøde vil bli obdusert.

Skadeverk på biler

I tillegg har de sperret av en parkeringsplass der det står biler som er utsatt for hærverk, melder Nidaros. Vang sier til VG at det dreier seg om oppskårne dekk på bilene.

- I forbindelse med pågripelsen har siktede knyttet seg selv til hærverket. Det er for tidlig å si noe om når, men det er noe vi må prøve å få et nærmere svar på, sier Vang.

De mener det kan være en sammenheng mellom dette skadeverket og det mistenkelige dødsfallet, og vil gjøre tekniske undersøkelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer