Etterforsker drapsbølge rundt Lundin

FBI i USA sjekker nå dansken Peter Lundin mot flere uoppklarte drap på prostituerte kvinner. Sheriff Adam Greene i Tennesse sier de hadde en drapsbølge da Peter Lundin bodde der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han betegnes som en psykopat med alvorlige personlighetsforstyrrelser og et oppblåst ego. Han er dømt for å ha knekt nakken på og slått i hjel sin egen mor i USA i 1991, men ble sluppet fri igjen etter syv år i fengsel. I år ble han dømt for å ha drept og partert sin prostituerte kjæreste og hennes to sønner i Danmark. Politiet fant aldri likene av Marianne Pedersen og sønnene Brian og hennes sønner på 10 og 12 år, men Lundin forklarte at han uheldigvis kom til å knekke nakken på alle tre, og ble dømt til livsvarig fengsel. Nå tror FBI at Lundin kan stå bak en rekke drap på unge kvinner, skriver BT Online.

FBI har forsøkt å gå i Peter Lundins fotspor. I månedene etter at han drepte sin mor reiste han fra stat til stat. I et halvt år gjemte han seg på en campingplass ti mil nord for sitt hjem i Maggie Valley i North Carolina.

Drapsbølge i Tennessee

Den 16 år gamle cheerleaderen Jessica Keen ble brutalt drept i 1991. Universitetsstudenten Sabrina Long forsvant samme sommer, mens 16 år gamle Brenda Key Green ble drept i 1988. Etter at han ble arrestert for drapet på sin mor skrøt Peter Lundin om at han hadde drept minst fire andre kvinner. FBI har nå fått oversendt danske Peter Lundins DNA-profil, og sjekker nå om det var Jessica, Sabrina og Brenda skrøt av å ha drept.

Men amerikansk politi frykter at Lundin kan ha stått bak langt flere drap. Sheriff Adam Greene i det nordlige Tennessee sitter også med flere uoppklarte drap på prostituerte kvinner, og Greene sier til BT Online at de «normalt» hadde 35 drapssaker i året. De årene Lundin bodde like ved hadde de en drapsbølge med opptil 50 drap i året.

Lundins banemann har mareritt

De vil nå undersøke om hvem som knakk nakken på de prostituerte kvinnene Patricia Johnson (31), Susan Stone (30) og Darleene Smith (23). I tillegg vil de sjekke Lundin mot Patty Anderson (32) som ble slått i hjel

Sheriff Greene sier til BT Online at Peter Lundin kan ha skrytt på seg disse drapene for å skaffe seg oppmerksomhet og respekt i fengselet.

- Jeg vil ikke utelukke Lndin fra en eneste sak, sier mannen som oppklarte drapet på Peter Lundins mor, detektiv Odell Lockman til BT Online.

Han er nå 54 år og pensjonist, men sier det fremdeles er Peter Lundins sak som dukker opp i hans verste mareritt.

- Han var hensynsløs som ingen annen allerede som tenåring, sier Lockman.

Det kan ta år før FBI blir ferdig med sin etterforskning. 5000 kvinner blir drept hvert år i USA, og halvparten av sakene forblir uoppklarte.

FBI frykter at dansken kan ha tatt livet av flere mennesker både før og etter at han drepte sin egen mor.

Detektiv Odel Lockman advarer nå også Peter Lundins danske medfanger.

- Ikke snu ryggen til ham, og ikke tro noe av det som kommer ut av hans munn, sier Lockman til BT Online.

DØMT FOR FIRE DRAP: Men hvor mange drap har egentlig psykopaten Peter Lundin begått?