Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker drapstrusler mot Tore Sandberg

Sandberg kobler hendelsen til gjenåpningen av Orderud-saken.

MØTTE PRESSEN: Pressekonferansen med Tore Sandberg, Per Orderud og Veronica Orderud på låven på Orderud gård mandag. Fredag forteller Sandberg at han har blitt drapstruet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Pressekonferansen med Tore Sandberg, Per Orderud og Veronica Orderud på låven på Orderud gård mandag. Fredag forteller Sandberg at han har blitt drapstruet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Privatetterforsker Tore Sandberg (74) har nylig vært i mediene i forbindelse med gjenåpningen av Orderud-saken. Fredag kveld forteller Sandberg at han har blitt drapstruet.

Jourhavende politiadvokat Mohsen Latif i Øst politidistrikt bekrefter å ha mottatt en anmeldelse som gjelder trusler mot privatetterforsker Tore Sandberg, skriver NRK.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først-

«Skal stoppe Orderud»

Klokka 19.26 ble Sandberg oppringt fra et hemmelig nummer. Han valgte å ikke svare på telefonen, men umiddelbart ringte det en gang til.

- Da tok jeg telefonen. Det var en mann som snakket gebrokkent norsk, forteller Sandberg til Dagbladet.

- Han sa det gjaldt Kosovo og NATO, og at «du skal stoppe Orderud, ellers er det deg neste gang», sier Sandberg videre.

Han forteller at mannen gjentok budskapet enda en gang.

- Jeg spurte hvem som ringte, og han sa det var Janus.

Til slutt la mannen på. Samtalen varte i ett minutt og 25 sekunder.

Privatetterforskeren er klar på at han ikke vil la seg stoppe til tross for truslene.

- Det er klart at dette ikke er noe hyggelig å få en sånn telefon, men jeg kan ikke la meg skremme og slutte med arbeidet mitt, sier han til Romerikes Blad.

BEGJÆRER GJENOPPTAKELSE: Per og Veronica Orderud gir ikke opp forsøkene på å få gjenopptatt trippeldrapet på Orderud, der de sammen med Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød ble dømt for drap på Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47). Ingen er imidlertid dømt for å ha avfyrt skuddene. Veronica Orderud sier hun tror ... Vis mer

Kobles til gjenåpningen

Sandberg valgte å konferere med en tidligere polititopp han kjenner, som anbefalte privatetterforskeren å ringe Politiets sikkerhetstjeneste.

- Det gjorde jeg, og de registrerte hendelsen der og ba meg ringe Øst politidistrikt. De har bekreftet at de registrerer en sak på dette, sier han.

Sandberg sier det er vanskelig å ikke koble hendelsen opp mot gjenåpningen av Orderud-saken. Mandag arrangerte han, sammen med Per og Veronica Orderud, en pressekonferanse på Orderud gård.

- Han koblet det direkte, altså «du skal stoppe Orderud», sier Sandberg.

Anonymt brev

Under pressekonferansen var Sandberg innom 16-17 forskjellige temaer.

- Blant annet Jugoslavia. Jeg har også publisert et anonymt brev som ble skrevet i Sverige, forteller Sandberg.

I brevet, som er datert 28. mai 1999, ble det oppgitt navn og adresse til personer i Jönköping som angivelig skulle ha noe med Orderud-saken å gjøre.

- Ikke at disse nødvendigvis hadde utført drapene, men de sto bak det, sier han.

I brevet fra Sverige henvises det også til den «jugoslaviske mordmafiaen i Sverige».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media