Etterforsker drapstrusler på SV-stand

Da Hermann Mathiesen sto på stand i Honningsvåg sentrum lørdag ble han angivelig truet på livet. - Skremmende og veldig trist, sier leder for Nordkapp SV.

PÅ STAND: Hermann Mathiesen (til høyre) skal ha blitt drapstruet da han sto på stand for Nordkapp SV lørdag. Her sammen med Jan Olsen. Foto: Geir Johansen
PÅ STAND: Hermann Mathiesen (til høyre) skal ha blitt drapstruet da han sto på stand for Nordkapp SV lørdag. Her sammen med Jan Olsen. Foto: Geir Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var helt rått og veldig opprørende. Jeg sto på stand og tenkte «jippi» da en mann kom gående mot oss, fordi han var en potensiell velger. Så plutselig kom han med trusler. Det var ikke forventet, sier Hermann Mathiesen til Dagbladet.

Lørdag sto han på stand sammen med ordførerkandidat Jan Olsen, da en mann skal ha oppsøkt Mathiesen og truet ham på livet.

Saken er tidligere omtalt av Ságat og iFinnmark.

- Han kom med trusler og sa at «du kjenner ikke meg og min bakgrunn». Etter dette kom han tilbake, og ropte flere ganger at han skulle skyte og drepe meg, sier Mathiesen.

Han ønsker ikke å spekulere i om truslene var mot ham som privatperson eller som politiker. Han forteller at han ble veldig stresset og nervøs av situasjonen.

- Man får jo adrenalin i en sånn situasjon. SV har håndtert dette for meg, og har tatt det veldig seriøst. Jeg føler meg ivaretatt og har det fint nå, sier han.

Saken vil bli anmeldt, opplyser Mathiesen.

- Alvorlig

- Vi tar det selvfølgelig veldig alvorlig. Drapstrusler er aldri noen spøk. Det er ekstra avorlig siden dette skjedde på valgkampstand, sier Jan Olsen, ordførerkandidat for Nordkapp SV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer