Politiet:

Etterforsker Ernas bursdag

Feiringen av 60-årsdagen kan få konsekvenser for statsministeren.

NRK melder at statsminster Erna Solberg under sitt eget 60-årslag brøt smittevernreglene. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at statsminister Erna Solberg hadde brutt smittevernråd på vinterferie i Geilo, der hun holdt 60-årslag.

På bakgrunn av informasjon som har framkommet i pressen, samt statsministerens egne uttalelser, har politiet besluttet å iverksette etterforskning knyttet til mulig brudd på smittevernforskriften, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding fredag.

- Vi har besluttet å iverksette etterforskning på bakgrunn av informasjon i pressen, samt informasjonen fra statsministeren selv. Vi må få klarhet i hva som har skjedd og hvorvidt det er brudd på lokale eller sentrale forskrifter. Så vil etterforskningen vurderes videre av påtalemyndigheten, som skal vurdere om det skal tas strafferettslige skritt, men det er for tidlig å si, sier Øyvind Aas, leder for driftsenhet Buskerud, til Dagbladet.

Kan måtte avhøres

- Vil statsministeren bli avhørt?

- Det er altfor tidlig å uttale seg om hvilket tidspunkt statsministeren eventuelt blir involvert. Det er opp til påtalemyndigheten, men det er nærliggende at vi må være i kontakt med statsministeren. Vi må jo hente inn opplysningene og se hvem vi skal snakke med. Det er det opp til de som leder etterforskningen å avgjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer