Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker familiedrevet russtiftelse i Bergen

Politiet har besluttet å etterforske russtiftelsen Stiftelsen Ordet. De ble politianmeldt på grunn av mistanke om økonomiske misligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Torunn Strand ved økonomiavsnittet i Vest politidistrikt bekrefter overfor VG at beslutningen om å starte etterforskning av Stiftelsen Ordet ble tatt tirsdag denne uken.

Etterforskningen skjer på bakgrunn av at Lotteri- og stiftelsestilsynet besluttet å anmelde den familiedrevne stiftelsen dagen etter VG-avsløringen om at de hadde tjent millioner av kroner ved å sende rusmisbrukere og kenyanere ut på gaten med innsamlingsbøsser.

Fra 2000 til 2016 regnskapsførte den ideelle stiftelsen inntekter på 25 millioner kroner, ifølge avisen. Pengene skulle gå til forebygging, avrusning og ettervern av rusmisbrukere, men VG avslørte at styrets leder hadde overført 2,3 millioner kroner til sin private konto 9. november. Samme dag besluttet Stiftelsestilsynet å fjerne ham, samt hans kone og stedatter fra styret.

Etter dette ble advokat Bjørn Åge Hamre oppnevnt som ny styreleder. Han sier han er glad for etterforskningen, og understreker samtidig at stiftelsen vil se nærmere på banktransaksjoner VG omtalte denne tirsdagen. De gikk ut på trygdeytelsene til en person som skulle få rusbehandling hos stiftelsen flere ganger ble videresendt til en konto som sto oppført på stedatteren som satt i det avsatte styret.

- Stiftelsen ser fram til politiets etterforskning og håper å få avklart sakens faktum. I lys av alvoret i mistankene som er reist er det svært positivt at politiet prioriterer saken, sier Hamre.

VG har ikke fått kontakt med advokat Erlend Øen, som representerer det avsatte styret i stiftelsen Ordet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!