NYE AHUS ETTERFORSKES: Fem unaturlige dødsfall er i politiets søkelys.
Foto: Karoline Masumi Nordeide / SCANPIX
NYE AHUS ETTERFORSKES: Fem unaturlige dødsfall er i politiets søkelys. Foto: Karoline Masumi Nordeide / SCANPIXVis mer

Etterforsker fem dødsfall på nye Ahus

Unaturlige dødsfall er politisaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Politiet etterforsker nå fem såkalte unaturlige dødsfall i forbindelse med åpningen av nye Akershus Universitetssykehus, melder TV2.

Politiet etterforsker
Ifølge tv-kanalen kan dødsfallene kan ha en sammenheng med at sykehuset har slitt med store tekniske problemer etter åpningen.

- Vi har bedt politiet etterforske, særlig med tanke på å se om det er fellestrekk mellom de tilfellene vi er kjent med. Det er nærliggende å vurdere om det kan ha sammenheng med de driftsproblemene som har vært ved Ahus i oppstartfasen, sier Gorm Are Grammeltvedt, leder av avdelingen for tilsynssaker i Statens helsetilsyn, til TV2.

Tekniske problemer
De unaturlige dødsfallene som etterforskes gjelder fire eldre personer og et nyfødt barn. Dødsfallene ble registrert i oktober og i november i fjor ved Ahus. Alle de fem sakene er meldt til fra sykeshuset til politiet.

Direktør Erik Kreyberg Normann innrømmer overfor TV2 at det har vært en del problemer i oppstarten av sykehuset.

- Det har vært en del tekniske problemer. Noe av det løst, andre ting jobber vi med å utbedre i disse dager og kommende uke - og så er det noe det tar lengre tid å ordne, sier direktøren til TV 2.