Etterforsker flere sexsaker

KRISTIANSAND (Dagbladet): Ved idylliske 3. Stampe i Baneheia har flere menn i tida før drapet trakassert og blottet seg for småjenter. Unge gutter skal blant annet ha kuttet opp buksene til ei ung jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber nå på spreng for å få kartlagt alle mennene som har trakassert barn og unge jenter i turområdet i tida før dobbeltdrapene. Flere av episodene er allerede anmeldt.

En kilde sier til Fædrelandsvennen at noen jenter som badet ved Stampa uka før drapene, skal ha blitt trakassert av noen unge menn. Dette skal ha skjedd flere ganger.

I det ene tilfellet skal guttene ha skåret opp dongeribuksene til en av jentene med kniv. Buksa ble skåret opp langs hele beinet, rundt skrittet og ned igjen langs det andre beinet. Vitnet som observerte dette skal ha blitt avhørt om observasjonen i tre timer.

Lokalkjent

Politiet tror fortsatt gjerningsmannen var lokalkjent, og konsentrerer derfor etterforskingen om personer i Kristiansand. Åstedet er så vanskelig tilgjengelig og ulendt at personer som ikke kjenner til området, neppe kunne ha funnet fram til plassen.

Skogsområdet rundt åstedet er lite brukt av lokalbefolkningen, både på grunn av det ulendte terrenget, men også fordi det skal ha vært sett en del personer som har oppført seg merkelig i området.

Blotting

I tillegg til episoden med de unge guttene som skal ha trakassert jenter i Baneheia, er det også meldt fra om flere tilfeller av blotting. Kriminalsjef Arne Pedersen benekter imidlertid at det har vært flere tilfeller av blotting og trakassering enn vanlig i dagene før dobbeltdrapet. - Det har vært en del episoder i Baneheia som har virket skremmende på folk, bekrefter Arne Pedersen til Dagbladet.