MYSTERIUM: «MH370» lyser det fra en av bygningene i Shanghai. Hva som skjedde med flyet opptar folk i store deler av verden. Foto: REUTERS / Aly Song / NTB scanpix
MYSTERIUM: «MH370» lyser det fra en av bygningene i Shanghai. Hva som skjedde med flyet opptar folk i store deler av verden. Foto: REUTERS / Aly Song / NTB scanpixVis mer

Etterforsker flyingeniør-passasjer på det savnede flyet

Gransker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malaysisk politi etterforsker en flyingeniør blant passasjerene på det savnede Malaysia Airlines-flyet.

Alle med teknisk flykompetanse om bord i flyet, blir etterforsket, opplyser en kilde innad i politiet til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Sky News har passasjeren oppgitt i sosiale medier at han jobbet for et sveistisk-basert selskap som tilbyr privatfly. De spekulerer i at han vil ha kjennskap til flyets datasystem, og mulighet til å utføre reparasjoner, men at han ikke nødvendigvis har ferdighetene som trengs til å fly et Boeing 777.

Malaysiske etterforskere undersøker bakgrunnen til både passasjerene og flygerne, besetningen og bakkemannskapet som arbeidet på det savnede Boeing 777-flyet, for å finne ut hvorfor noen om bord fløy flyet ut av kurs.

Flyet, som hadde 227 passasjerer om bord, har vært savnet i ti dager. I alt 25 land er med i letingen.

Det eneste etterforskerne er sikre på, er at flyet har forsvunnet som resultat av en villet handling. Men hvordan dette har skjedd, og hva som har vært motivet, er ubesvarte spørsmål. Fortsatt er det ingen spor av vrakrester.

(NTB/Dagbladet)