Etterforsker hotellbrannen som om den ble påsatt

Politiet sikret seg bilnumre og navn på alle som var i nærheten av brannen på Lindås i natt. Men en bil har forlatt stedet uten at politiet vet hvem det er.

MISTENKER PÅSETTELSE: Hotell Lune Huler på Lindås utenfor Bergen mistenkes å være påsatt, bekrefter politiet.
Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix
MISTENKER PÅSETTELSE: Hotell Lune Huler på Lindås utenfor Bergen mistenkes å være påsatt, bekrefter politiet. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Nordhorland etterforsker brannen på hotell Lune Huler som om den var påsatt.

Det bekrefter lensmann Kjell-Idar Vangberg overfor Dagbladet. Fredag fikk hotellet godkjentstempelet om at det skal etableres ordinært asylmottak på hotellet.

- Det er stedets aktualitet og foreløpige tekniske undersøkelser som gjør at vi etterforsker som om den er påsatt. Det er ikke funn på stedet som tilsier at det ikke er påsatt, sier han.

Han understreker at politiet ikke konkluderer med at brannen var påsatt, men at de etterforsker bredt. Det er foreløpig ikke mulig å undersøke delen av hotellet som er totalt nedbrent, men delen som er delvis intakt er undersøkt.

Noterte navn og nummer i natt Allerede i natt begynte de å mistenke at brannen kunne være påsatt.

- Vi har gjort det vi kan for å få oversikt over personer og biler som har vært i området i natt. Vi stoppet biler vi så og noterte oss hvem som var i de. Vi mener vi har god oversikt, sier lensmannen til Dagbladet.

Politiet vet de ikke har gjort rede for en bil.

DAGEN DERPÅ: Slik ser hotelldelen som er utbrent dagen derpå.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DAGEN DERPÅ: Slik ser hotelldelen som er utbrent dagen derpå. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Det er observert en mørk bil som har forlatt området da brannen ble oppdaget, og den bilen har vi ikke sett igjen. Men vi vet ikke om den har noe med brannen å gjøre eller hvor lenge det hadde brent før det ble oppdaget, sier Vangberg.

Ber om tips Han ber nå publikum om hjelp.

- Alle personer som har sett eller vet noe bes om å ta kontakt med politiet. Men også personer som kan ha hørt snakk om personer som kan ha ytret et ønske om å gjøre noe slikt, må være så snille å ta kontakt med politiet. Dette må vi finne ut av, sier lensmannen.

I tillegg til hotell Lune Huler fikk et gammel sykehjem i nabokommunen i Radøy godkjennelse til å bli asylmottak fredag. Mens det ikke har vært store diskusjoner rundt etablering på Lindås, har det vært større motstand på Radøy, ifølge lensmannen.

- Det har vært en del diskusjoner da sykehjemmet ligger i nærhet til skole og barnehage, sier lensmannen.

- Svært ubehagelig Daglig leder Liv Janne Hauge i Radøy bemanning som eier Hordabøheimen sier hun er sjokkert over at hotellet brant i natt og at dette virkelig ikke var noe hun forutså.

- Det er klart det er svært ubehaglig når det brenner der nå, sier hun.

Hun understreker at hun ikke ønsker å spekulere i hva som er årsaken til brannen og at hun håper konklusjonen blir en teknisk feil eller lignende.

STORE SKADER: 
Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås, har store skader etter brannen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STORE SKADER: Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås, har store skader etter brannen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er i dialog med politiet og Norsk mottaksdrift som skal drifte asylmottaket om eventuelle tiltak etter dette, sier Hauge.

un sier det har vært diskusjoner lokalt om etableringen av asylmottaket, men at det aldri har kommet direkte trusler om brann.
Eieren av asylhotell som brant: Skrinlegger ikke planene

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram