Etterforsker hvem som stanset behandling av avmagret 13-åring

Minst fem forskjellige leger, klinikker og institusjoner involvert.

DØDE NYTTÅRSAFTEN:  Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene søndag 3. januar. Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
DØDE NYTTÅRSAFTEN: Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene søndag 3. januar. Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst fem forskjellige klinikker og helseinstitusjoner skal ha vært involvert i behandlingen av den 13 år gamle jenta som døde på Beitostølen nyttårsaften.

Politiet undersøker hvem som stanset behandlingen av jenta.

- Dette er noe vi vil ha fokus på i den videre etterforskningen, men vi ønsker ikke å kommentere dette ytterligere nå, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle til Budstikka.

Hasle forteller at det er foretatt mange avhør så langt i saken

- Det gjenstår fortsatt vitneavhør, og vi er ikke i mål når det gjelder avhør av den siktede mora, sier Hasle.

Ifølge Budstikka har Fylkesmannen i Oslo og Akershus bedt en rekke instanser gi en orientering om deres befatning med jenta.

Dette er blant annet to fastleger, Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Vestre Viken, BUP-Vest, avdeling Vinderen og Oslo universitetssykehus, Regional seksjon for spiseforstyrrelser.

Avmagring Ifølge avisa er fastlegene også bedt om å utlevere to fullstendige journaler.

Politiet har opplyst at bærumsjenta trolig døde av avmagring. Jentas familie skrev i et brev at moren i mange år hadde kjempet en «håpløs kamp mot det organiserte samfunnet», men uten å få hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer