Etterforsker ikke 8000 e-postkontoer

Selv om Breivik hevder et medlem av Knights Templar er blant dem.

HOVEDETTERFORSKER: Hovedetterforsker Kenneth Wilberg i Oslo politidistrikt (midten) vitnet i dag om politiets etteforskning av Breivik. Her i samtale med aktor Svein Holden og aktor Inga Bejer Engh. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HOVEDETTERFORSKER: Hovedetterforsker Kenneth Wilberg i Oslo politidistrikt (midten) vitnet i dag om politiets etteforskning av Breivik. Her i samtale med aktor Svein Holden og aktor Inga Bejer Engh. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker ikke de over 8.000 e-postadressene som Anders Behring Breivik prøvde å sende sitt manifest til, til tross for at han hevder én av mottakerne er medlem i Knights Templar.

- Usikker identitet Breivik prøvde opprinnelig å sende ut det såkalte manifestet til 8.109 e-postkontoer 22. juli, men på grunn av Telenors spamfilter var det bare i underkant av tusen som mottok teksten, kom det i dag fram i Oslo tingrett. Politiet har kategorisert flesteparten av kontoene som mottok manifestet, men det skal være nærmest en umulig oppgave å vite hvem som står bak de over 8.000 adressene. - En mailadresse er ikke en sikker identitet, påpeker hovedetterforsker Kenneth Wilberg i Oslo politidistrikt. Han var det første vitnet som forklarte seg i tingretten onsdag. Breivik står på sitt Breivik har tidligere hevdet at en av adressene var tilknyttet det han omtaler som Knights Templar. - Setter politiet seg ned og forsøker å ettergå disse e-postadressene som de ikke er sikre på hvem tilhører, spør aktor Svein Holden. - Det gjør vi ikke. Det blir ikke engang å lete etter nåla i høystakken, men nåla blant 8.000 andre nåler, svarer Wilberg. Etterforskeren påpeker at det da må være en spesiell grunn til at en e-postkonto skal ettergås. - Det hadde vært annerledes hvis noe i saken hadde pekt mot en konkret adresse, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer