Etterforsker irriterende mobilringelyd

Folk drives til vannvidd av reklamen for Crazy Frog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ:

Verdens mest irriterende superselger

Verdens mest populære ringetone

(Dagbladet.no): Millioner av briter har trykket den superirriterende ringelyden til sitt bryst, mens andre er i ferd med å gå fra vettet av den vesle froskens evige gnål.

Nå skal det britiske kontrollorganet for reklame etterforske frosken.

De har mottatt over 800 klager på tv-reklamen for Crazy Frog. Noen mener reklamen for ringelyden er rettet mot barn - noe som er ulovlig.

Andre klager på at den blir vist alt for ofte, mens noen rett og slett mener den er forferdelig irriterende.

Bestselger

Lyden av den gale frosken er allerede blitt verdens mest solgte ringetone. Lite ante vel svenske Daniel Malmedahl (24) om det da han lagde tonen for sju år siden, og sendte den rundt til kompisene sine på e-post.

Lyden havnet etter hvert på de britiske øyer, og britene falt pladask. Nå er resten av verden på vei etter.

Så populær ble frosken at tyske Bass Bumpers tok den elleville ringelyden et steg videre, og mikset den med hovedtemaet fra Beverly Hills Cop-filmene, «Axel F». Og vips gikk frosken til topps på de britiske hitlistene.

Men ikke alle er altså like glade i den gale frosken.

- Folk sier reklamen vises for ofte, og vil at den skal fjernes fordi den driver dem til vanvidd, sier en talsmann for kontrollmyndighetene.

Ringelyden har omsatt for flere hundre millioner kroner, og er i ferd med å spre seg til flere land. Her hjemme er det The Independent har tidligere skrevet at bare markedsføringen har kostet minst 160 millioner kroner.


Her kan du se og høre frosken:


Crazy Frog 1


Crazy Frog 2

Crazy Frog 3

UNDER ETTERFORSKNING: Ringelyden Crazy Frog er blitt superpopulær, men irriterer vettet av folk. Nå etterforskes den fordi reklamen kan være ulovlig - i tillegg til å være irriterende.