Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker knivstikking i Oslo som terror

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker knivangrepet mot en kvinne på en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo torsdag som et mulig terrorangrep, melder NRK.

KNIVSTIKKING I OSLO SENTRUM: En kvinne ble torsdag ettermiddag knivstukket inne i en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 20-åra ble like før klokka 13.00 torsdag ettermiddag knivstukket inne i en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo sentrum. PST-sjef Benedicte Bjørnland opplyser under en pressekonferanse fredag ettermiddag at de etterforsker voldsepisoden som et mulig terrorangrep.

En 20 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Mannen kom til Norge via Sverige torsdag denne uka. Bjørnland opplyser at mannen er en russisk statsborger. Han skal være fra den russiske delrepublikken Basjkortostan ved Uralfjellene.

- Han har gitt uttrykk for at dette er en terrorhandling, sier Bjørnland om mannens forklaringer i avhør. PST knytter handlingen til ekstrem islamisme.

Den siktede har ikke ønsket å få oppnevnt noen forsvarer.

LIVE: PSTs Marie Benedicte Bjørnland møtte pressen i Nydalen etter knivstikkingen på Kiwi i Møllergata i Oslo. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Kritisk skadet

PST bekrefter overfor Dagbladet at mannen har forklart i avhør at han ønsket å drepe flere mennesker i Norge. Kvinnen i 20-åra som ble knivstukket i Møllergata torsdag ettermiddag er sterkt kritisk skadet

PST har ingen indikasjoner på at det foreligger planer om ytterligere angrep i Norge, men opplyser at de overvåker situasjonen.

Dagbladet var på stedet i går, kort tid etter at politiet hadde fått inn meldinger om det som skulle være en knivstikking i forbindelse med et ran. Kvinnen i 20-åra skal ha vært et tilfeldig offer, og ble ifølge politiet knivstukket i ryggen da hun sto i kassa for å betale.

Pågrepet like ved

De første meldingene kom til politiet klokka 12.53. Flere patruljer rykket raskt ut til stedet, og 20-åringen ble pågrepet kort tid seinere.

- Etter en løpetur fikk en patrulje kontroll på en mann, som nå er pågrepet. Han ble tatt igjen ved Jakobs kirke, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til Dagbladet i går.

- Vi fikk flere meldinger om at en person hadde blitt knivstukket i ryggen, og at dette hadde skjedd i nærheten av en Kiwi-butikk i Møllergata. Så fikk vi melding av en ansatt ved den aktuelle butikken om at de hadde blitt utsatt for et ransforsøk, sa Pedersen videre.

Politiets innsatsleder på stedet, Nicolai Bakke-Henden, opplyste at de ansatte i butikken i utgangspunktet oppfattet hendelsen som et ransforsøk - men at det var en misforståelse.

ETTERFORSKES SOM TERROR: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker knivangrepet mot en kvinne på en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo torsdag som et mulig terrorangrep, melder NRK. Foto: Frank Karlsen
ETTERFORSKES SOM TERROR: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker knivangrepet mot en kvinne på en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo torsdag som et mulig terrorangrep, melder NRK. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Det skal ha vært konflikt og misforståelser inne i butikken mellom den pågrepne og den fornærmede, som var foranledningen til knivstikkingen, sa innsatsleder Nicolai Bakke-Henden til Dagbladet.

- Tenker på kvinnen

Sikkerhetssjef i Kiwi, Andreas Wormdahl, henviser til politiet for kommentarer angående knivstikkingen. Han sier likevel at det etter forholdene går bra med de ansatte.

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin sier til Dagbladet viser i likhet med Wormdahl til politiet.

- Våre tanker går til de involverte, spesielt kvinnen og hennes nærmeste. Og vi håper på en rask bedring for henne, sier Arvin.

Butikksjef Christian Bäckström i Kiwi-butikken i Møllergata opplyser til Dagbladet at butikken er åpen og går som normalt i dag. Han sier videre at de ansatte i butikken har fått beskjed fra Kiwis hovedkontror om at ingen ansatte skal snakke med media.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!