Etterforsker knivstikking i Oslo som terror

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker knivangrepet mot en kvinne på en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo torsdag som et mulig terrorangrep, melder NRK.

KNIVSTIKKING I OSLO SENTRUM: En kvinne ble torsdag ettermiddag knivstukket inne i en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne i 20-åra ble like før klokka 13.00 torsdag ettermiddag knivstukket inne i en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo sentrum. PST-sjef Benedicte Bjørnland opplyser under en pressekonferanse fredag ettermiddag at de etterforsker voldsepisoden som et mulig terrorangrep.

En 20 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Mannen kom til Norge via Sverige torsdag denne uka. Bjørnland opplyser at mannen er en russisk statsborger. Han skal være fra den russiske delrepublikken Basjkortostan ved Uralfjellene.

- Han har gitt uttrykk for at dette er en terrorhandling, sier Bjørnland om mannens forklaringer i avhør. PST knytter handlingen til ekstrem islamisme.

Den siktede har ikke ønsket å få oppnevnt noen forsvarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer