Etterforsker Madeleines foreldre og venner

Madeleines mamma knust av påstander om at datteren ble drept på soverommet i familiens leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Ifølge den portugisiske avisen Diario de Noticias har portugisisk politi funnet spor av blod på en vegg i leiligheten der Madeleine (4) sist ble sett. Politiets teori er ifølge avisen at Madeleine ble drept den natten hun forsvant for snart tre måneder siden.

- Da vi snakket med politiet i forrige uke, sa de at de så etter et levende barn. Og det har de sagt mange ganger, sier Kate McCann til Times Online.

Foreldrene er ifølge Times tydelig opprørt over påstandene som er fremsatt i Diario de Noticias når de snakker med den britiske avisen. Politikilder sier til Diario de Noticias at de tror Madeleine døde på soverommet av «uaktsomhet eller drap».

Ifølge den portugisiske avisen konsentrerer etterforskerne seg nå om det britiske paret og deres ferievenner i Praia de Luz. Renaulten familien og flere av deres venner kjørte under ferien, blir nå gjennomsøkt av portugisiske rettsmedisinere.

Gerry McCann sier til Times Online at han forventer at portugisisk politi etterforsker spor som peker mot ham og hans kone på lik linje med andre spor i saken.

- Den samme grundigheten bør etterforske oss som alle andre i saken, det er bare rett og rimelig, sier han.

Spor av blod

Men ekteparet sier samtidig at de fremdeles er overbevist om at deres 4 år gamle datter var i live da hun forsvant fra ferieleiligheten for 97 dager siden.

HÅPER FREMDELES:  Madeleines foreldre sier til britiske aviser at de fremdeles lever i håpet om at datteren deres lever. Her er ekteparet fotografert på feriestedet Praia da Luz i går. Foto: SCANPIX/AFP
HÅPER FREMDELES: Madeleines foreldre sier til britiske aviser at de fremdeles lever i håpet om at datteren deres lever. Her er ekteparet fotografert på feriestedet Praia da Luz i går. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

- Kate og jeg er overbevist om at Madeleine var i live da hun ble tatt fra leiligheten. Naturligvis vet ikke vi hva som skjedde med henne etterpå, hvem som har tatt henne og hva motivet er, sier Gerry McCann.

Ifølge Diario de Noticias er det britiske politihunder som fant små spor av blod i ferieleiligheten ekteparet leide for tre måneder siden. Blodprøvene blir nå analysert for å se om blodet stammer fra Madeleine.

Om analyseresultatet er positivt, vil hele etterforskningen måtte starte på ny, sier den tidligere politimannen Mark Williams-Thomas til Sky News. Han mener at bevisene som nå ser ut til å dukke opp nesten 100 dager ut i etterforskningen burde vært på bordet allerede den første uken etter forsvinningen.

- Leiligheten burde vært sperret av og rettsmedisinske undersøkelser burde vært utført i dagene etter at hun forsvant. Om de finner blod nå, er det helt utrolig, sier Williams-Thomas.

Takker etterforskerne

Madeleines foreldre sier til Sky News at de er fornøyd med etterforskningen så langt.

- De jobber veldig hardt og svært lange dager. Vi vil gjerne takke dem for alt de har gjort, sier Gerry McCann.

Også hans kone sier at de fremdeles har tillit til etterforskerne.

Etterforsker Madeleines foreldre og venner

- Ja, vi er svært glade for fremdriften i etterforskningen, sier Kate McCann.

Tror Madeleine lever

Begge foreldrene sier at de fremdeles klamrer seg til håpet om at datteren er i live.

- Vi er ikke naive, men gjentatte ganger har portugisisk politi sagt at de ser etter Madeleine i live, og ikke drept. Jeg har ingen informasjon som skulle endre det, sier Gerry McCann til Times Online.

SAVNET: Nesten 100 dager etter at hun forsvant fra familiens ferieleilighet, er Madeleine McCann fremdeles sporløst forsvunnet.