Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha kontaktet barn via spill:

Etterforsker mann omtalt som «hoppemannen»

Politiet i Bergen har startet etterforskning etter å ha fått informasjon om en mann som kontakter barn på det populære spillet «Fortnite».

KONTAKT VIA SPILL: Politiet etterforsker melding om at barn skal ha blitt kontaktet av en voksen via spillet «Fortnite». Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
KONTAKT VIA SPILL: Politiet etterforsker melding om at barn skal ha blitt kontaktet av en voksen via spillet «Fortnite». Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Bergens Tidende sirkulerer det en bekymringsmelding på sosiale medier om en mann som omtales som «hoppemannen». Mannen skal ha kontaktet barna og tilbudt dem betaling for å hoppe på seg.

- Han bygger en relasjon til barna, og tilbyr dem v-bucks, penger og klær. Vi vet om konkrete barn som skal ha vært i kontakt med ham. De skal avhøres, sier politiadvokat Trine Frantzen til avisa.

Barna som skal ha blitt kontaktet er i alderen 10-13 år, alle gutter, sier Bergensavisen.

- Vårt hovedfokus nå er finne ut hvem denne mannen er, sier Frantzen.

Vet ikke om det er «hoppemannen»

I over ti år har det fra tid til annen dukket opp meldinger om en voksen mann som skal ha lurt unge gutter til å hoppe på ham. For det skal guttene ha fått forskjellige goder som betaling.

På spørsmål fra Dagbladet om politiet tror det er den såkalte «hoppemannen» som står bak kontakten på spillplattformen, svarer politiadvokaten:

- Vi etterforsker saken bredt, og modus er selvsagt en del av etterforskningen vi gjennomfører. Men det er ikke nødvendigvis sånn at personen som tidligere har hatt samme modus er samme gjerningsperson nå.

Politiet er bekymret

Ifølge Frantzen er politiet bekymret for at det har vært fysiske møter, og politiet jobber nå blant annet med å finne ut av det, hvor mange møter det eventuelt er snakk om, og hva som har skjedd på disse møtene.

- Politiet er alltid bekymret for at voksne utnytter disse forumene til å bli kjent med barn, og at de har uærlige hensikter for å bli kjent med dem, sier hun.

SVINDEL: Ikke la deg lure av disse «Fortnite»-svindlerne på Youtube. De lokker med gratis «V-bucks», men ender opp med gevinst selv. Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer

- Det er veldig viktig for oss, og dette gjelder helt generelt, at foreldre viser interesse for hva barna gjør på internett og sosiale medier. Still spørsmål og være interessert i hvem de spiller med og hvordan de har blitt kjent med disse personene, oppfordrer hun.

Politiet vet foreløpig ikke hvor lenge kommunikasjonen mellom den voksne og barna har foregått på «Fortnite».

«Fortnite» er et av verdens mest populære nettspill. Spillet har tolv års aldersgrense, og man kan spille alene eller sammen med andre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!