Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker Martin Pedersen etter bekymringsmelding fra venninnens (83) bank

Bedragerimistenkt kjendisbankraner arver landsted til 15 millioner - avviser at han utnytter venninnen.

BESTEVENNER: Martin Pedersen sier han og enkefruen (83) tilbringer hele dagen sammen, og at han tar seg av henne. Hun har testamentert prakteiendommen de her står på til ham. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
BESTEVENNER: Martin Pedersen sier han og enkefruen (83) tilbringer hele dagen sammen, og at han tar seg av henne. Hun har testamentert prakteiendommen de her står på til ham. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Pedersen etterforskes for bedrageri, etter at en 83-årig enkefrue i Åsgårdstrand har testamentert sin praktvilla ved Oslofjorden til ham.

Pedersen ble på 1970- og 80-tallet berømt og beryktet for svært kløktig utførte bankran. Totalt tilsto han 19 bankran, med et utbytte på flere millioner. Han ble dømt i 1981.

Dagbladet avslørte i går testamentet til 83-åringen, der Pedersen er ført opp som arving til landstedet hennes i Åsgårdstrand - og erklæringen der Pedersen er oppnevnt til hennes nærmeste pårørende.

Vestfold-politiet opplyser til Dagbladet at de i lang tid har jobbet med å få en helsemessig vurdering av enkefruen, at undersøkelsen er iverksatt og at den vil kunne få betyning for en eventuell straffesak mot Pedersen og for livs- og dødsdisposisjonene til enkefruen.

Politiet mistenker at Pedersen utnytter kvinnen til sin egen vinning, noe visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold nå bekrefter.

Mistenkt for bedrageri - Vi har fått en anmeldelse på ham for bedrageri. Vi mottok anmeldelsen i fjor, etter en bekymringsmelding fra Nordea bank, sier Sakrisvold til Dagbladet.            

- Han har status som mistenkt, sier Sakrisvold.

- Er bakgrunnen for dette flere uttak fra bankkontoen hennes?

- Ja.

- Pedersen er opprørt over at han ikke er avhørt enda. Vil han bli kalt inn til avhør?

- Normalt sett vil vedkommende bli innkalt til avhør. Siden politiadvokaten som har saken er på ferie, kan ikke jeg si når det eventuelt vil skje. Vi må framskaffe alle opplysninger før Pedersen kalles inn til avhør, så vi har noe å spørre ham om.

Medisinsk undersøkelse Politiadvokat Anniken Rasch som har saken mot Pedersen er på ferie. Hun sier likevel til Dagbladet at politiet har fått flere bekymringsmeldinger om enkefruens helse.

- Det er omkring helsen og om hun er i stand til å ivareta sine egne økonomiske interesser, sier Rasch.

1. juli i fjor fikk Pedersen besøksforbud mot 83-åringen.

- Besøksforbudet ble ilagt i forbindelse med at vi etterforsker en bedragerisak. Vi har jobbet over lengre tid for å få til en medisinsk undersøkelse av henne slik at dette kunne bli brakt på det rene. Det er nå iverksatt, og vil kunne få betydning for en eventuell straffesak, sier Anniken Rasch til Dagbladet.

Pedersen  og hans advokat fikk, slik Dagbladet skrev i går, besøksforbudet opphevet i retten:

Politiet mente at kvinnen ikke var i stand til å ta vare på seg selv og at Pedersen utnyttet hennes tilstand til egen vinning. Retten mente likevel at et besøksforbud var et så uforholdsmessig inngrep at forbudet ble opphevet etter to uker.

Var med i minibanken Dagbladet vet at Vestfold-politiet etterforsker flere uttak fra 83-åringens bankkonto.

- Jeg har vært med henne i minibanken i Horten, men jeg fører logg over alle uttak og har ingenting å skjule. Hvis politiet hadde sett nærmere på dette hadde de sett at det eneste pengene har gått med til er advokatregninger, utgifter til huset og middager med meg, sier Pedersen til Dagbladet.

Han er sterkt kritisk til politiets etterforskning.

- Etter at hun ble fratatt sertifikatet har hun også måttet ta flere lange drosjeturer - blant annet tur/retur Oslo, der hun fortsatt har adresse. En tur, en vei, koster alene 3500 kroner, sier Pedersen.

Politiet etterforsker blant annet uttak på 4000,-, 6000,-, 8000,- og 30 000,-. Pedersen bekrefter overfor Dagbladet at han lånte 30 000,- av enkefruen vinteren 2011, men sier dette var for å betale strømregninga til konditoriet han driver og at pengene er tilbakebetalt.

ETTERFORSKER: Vestfold-politiet og visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ETTERFORSKER: Vestfold-politiet og visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media