Etterforsker militærulykke som kostet ni liv i Texas

Veltet under kryssing av oversvømt elv.

NI DØDE: Politi og letemannskaper har lett etter soldatene som fredag kveld ble funnet omkommet i en flomherjet del av Texas. Foto: Reuters / NTB scanpix
NI DØDE: Politi og letemannskaper har lett etter soldatene som fredag kveld ble funnet omkommet i en flomherjet del av Texas. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske forsvaret har iverksatt flere granskinger etter at totalt ni amerikanske soldater døde i Texas. Militærkjøretøyet deres veltet under kryssing av en oversvømt elv.

 Soldatene fra militærbasen Fort Hood omkom under en militærøvelse da kjøretøyet deres ble tatt av flommen torsdag.

Tre andre som var med, ble berget opp av vannet i live.

Et militært etterforskningsteam er sendt til Fort Hood for å etterforske ulykken.

- I dette tilfellet ser vi at vi kan lære noe med hensyn til å unngå lignende hendelser i framtiden, sier talsmann Michael Negard i Combat Readiness Center, som har ansvar for sikkerhet og helse.

USAs forsvarsminister Ash Carter har kondolert overfor de omkomne soldatenes familier, samt de pårørende fra ulykken som kostet en kampflyger livet under øvelse i Tennessee torsdag.

- Vi tilbyr støtte og rådgivning for familier, venner og andre soldater mens vi jobber oss gjennom varslings- og sorgprosessen, sier generalmajor John Uberti.

Texas har vært rammet av kraftig regnvær de siste dagene. Sist helg mistet seks mennesker i delstaten livet som følge av oversvømmelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer