NI DØDE: Politi og letemannskaper har lett etter soldatene som fredag kveld ble funnet omkommet i en flomherjet del av Texas. Foto: Reuters / NTB scanpix
NI DØDE: Politi og letemannskaper har lett etter soldatene som fredag kveld ble funnet omkommet i en flomherjet del av Texas. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Etterforsker militærulykke som kostet ni liv i Texas

Veltet under kryssing av oversvømt elv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske forsvaret har iverksatt flere granskinger etter at totalt ni amerikanske soldater døde i Texas. Militærkjøretøyet deres veltet under kryssing av en oversvømt elv.

 Soldatene fra militærbasen Fort Hood omkom under en militærøvelse da kjøretøyet deres ble tatt av flommen torsdag.

Tre andre som var med, ble berget opp av vannet i live.

Et militært etterforskningsteam er sendt til Fort Hood for å etterforske ulykken.

- I dette tilfellet ser vi at vi kan lære noe med hensyn til å unngå lignende hendelser i framtiden, sier talsmann Michael Negard i Combat Readiness Center, som har ansvar for sikkerhet og helse.

USAs forsvarsminister Ash Carter har kondolert overfor de omkomne soldatenes familier, samt de pårørende fra ulykken som kostet en kampflyger livet under øvelse i Tennessee torsdag.

- Vi tilbyr støtte og rådgivning for familier, venner og andre soldater mens vi jobber oss gjennom varslings- og sorgprosessen, sier generalmajor John Uberti.

Texas har vært rammet av kraftig regnvær de siste dagene. Sist helg mistet seks mennesker i delstaten livet som følge av oversvømmelser.

Nesten 41.000 soldater er stasjonert på Fort Hood-basen i Texas, som ligger omtrent 100 kilometer nord for delstatshovedstaden Austin.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram