Etterforsker millionunderslag fra flyktningtjenesten i Tromsø

Mann erkjenner straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Tromsø etterforsker saken der en ansatt har innrømmet å ha underslått 4,5 millioner kroner fra kommunens flyktningtjeneste.

Også administrasjonen og kontrollutvalget i kommunen prøver nå å finne en forklaring på hvordan underslaget kunne skje, melder NRK.

Det var i forrige uke at en tidligere mannlig ansatt i tjenesten innrømmet å ha underslått 4,5 millioner kroner fra flyktningtjenesten. Mannen, som er siktet for grovt bedrageri, har erkjent straffskyld.

Byrådsleder i Tromsø Øyvind Hilmarsen sier at de nå vil finne ut om reglement og rutiner er fulgt.

- Det handler om de generelle økonomifullmaktene og reglementene i Tromsø kommune. Det skal være to personer som attesterer og anviser utbetalinger. Vi vil finne ut om alle disse reglementene og fullmaktene er fulgt, og om vi eventuelt er nødt til å endre noe på bakgrunn av denne saken, sier Hilmarsen til NRK.

Kontrollutvalget startet tidligere i år en gjennomgang av flyktningtjenesten, etter mistanke om uregelmessigheter ved fakturering.

Politiet opplyste tidligere til NRK at mannen hadde en betrodd stilling i flyktningtjenesten, og at lovbruddene skal ha pågått over tid.

(NTB)