Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker mistenkelig dødsfall av 13-åring i Valdres

Moren siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall av en 13 år gammel jente i Valdres. Jentas mor er siktet i saken, opplyser politiet i en pressemelding.

De skriver at det var Norsk Luftambulanse som varset politiet om dødsfallet 31. desember. Politiet startet umiddelbart etterforskning, da de anså dødsfallet som mistenkelig.

Siktet Foreløpig vil ikke de ikke si noe om hva som er dødsårsaken, men jentas mor er siktet av politiet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

I tillegg skriver politiet at det er «skjellig grunn til mistanke om at siktede har unnlatt å hjelpe den nå avdøde».

- Moren og dattera var alene på dødstidspunktet, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Mandag skal jenta obduseres, og politiet kan trolig si mer om dødsårsaken når den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

Politiet sier til Aftenposten at den 13 år gamle jenta ikke har vært på skolen den siste tiden, verken i Valdres eller andre steder.

Mora ikke avhørt Både den døde 13-åringen og mora er norske statsborgere med norsk bakgrunn. De har ifølge politiet hatt tilhold i Valdres «i noe tid».

Politiet fikk melding om dødsfallet kvelden 31. desember.

- Vi fikk melding fra Norsk Luftambulanse på stedet. De oppfattet dødsfallet som mistenkelig. Da vi kom til stedet, konstaterte vi det samme, sier politiadvokat Dalsveen til Dagbladet.

Hun sier at det var forhold på stedet som tilsa at dødsfallet var mistenkelig, uten at politiet nå vil utdype dette.

Politiet vil ikke si om jenta ble funnet innendørs eller utendørs.

Det er gjort flere vitneavhør i saken, først og fremst av helsepersonell som var på stedet. Det er også gjort forsøk på avhør av nær familie. Den siktede kvinnen er ennå ikke avhørt.

- Det er ikke formålstjenelig, vi gjorde forsøk i går, uten hell, sier Dalsveen.

Advokat Håvard Fremstad er blitt spurt om å forsvare den siktede 40-åringen, men er ikke formelt oppnevnt. Han har heller ikke møtt klienten.

- Jeg har ikke fått saksdokumenter ennå, det er helg og lite folk på jobb. Jeg forholder meg til at politiet mener at det ikke er helsemessig forsvarlig å avhøre henne nå, og har derfor ikke hatt kontakt med henne ennå, sier Fremstad til Dagbladet.

Får hjelp fra Kripos Lokalt politi får hjelp fra Kripos i saken. Det er gjort flere vitneavhør og rundspørring i det aktuelle området i tillegg til tekniske undersøkelser, opplyser politiet i Vestoppland i pressemeldingen.

«Vi ber om forståelse for at vi er i en tidlig fase av etterforskingen og at det gjenstår mye arbeid før vi kan si noe nærmere om hvilke omstendigheter som kan ha ledet til at barnet døde. Etterforskingen fremover vil blant annet omfatte flere avhør av vitner samt å undersøke om det foreligger informasjon hos andre offentlige etater som kan belyse saken.», skriver politiet.

De opplyser at jentas mor - en kvinne i 40-årene -  er orientert om siktelsen, men at hun foreløpig ikke er avhørt fordi helsetilstanden hennes ikke har tillatt det.

Jenta og moren skal trolig ha oppholdt seg i Valdres i en stund, men kommer opprinnelig fra et annet sted i Norge.

Dagbladet kommer tilbake mer mer

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media