ETTERFORSKES: To politibiler er i campen på Dyrsku'n lørdag. Bussen i bildet er ikke funnstedet. Foto: Theo Aasland Valen
ETTERFORSKES: To politibiler er i campen på Dyrsku'n lørdag. Bussen i bildet er ikke funnstedet. Foto: Theo Aasland ValenVis mer

Etterforsker mistenkelig dødsfall: Mann funnet død i bobuss på Dyrsku'n

Politiet ble varslet av vitner på messecampen. Krimteknikere til stedet i dag.

En voksen mann ble natt til lørdag funnet død i en bobuss på landbruksmessa Dyrsku'n i Seljord i Telemark. Dødsårsaken er fortsatt ukjent.

  • Har du bilder, tips eller video? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

Krimteknikere har jobbet på stedet, som er sperret av, gjennom dagen.

- Vi har ikke noen nye opplysninger foreløpig. Vi undersøker fortsatt undersøkelser, som vi ikke er ferdig med. Vi har ikke et klart bilde, og kan ennå ikke bekrefte eller utelukke noen teorier, sier politiadvokat Vegard Lauvdahl i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet i 16-tida lørdag.

Området rundt en bobuss - der mannen i 40-åra ble funnet død - er sperret av og kriminalteknikere har undersøkt stedet. Pårørende ble lørdag morgen varslet om det mistenkelige dødsfallet.

Varslet av vitner

Politiet ble varslet av vitner på stedet. Personen ble funnet død inne i en bobuss på camping i tilknytning til landbruksmessa, opplyser politiadvokat Vegard Lauvdahl til Dagbladet.

Avdøde er sendt til obduksjon, og dødsfallet betegnes rutinemessig som mistenkelig fordi dødsårsaken er ukjent.

- Det er en voksen mann som er funnet inne i en bobuss. Dødsårsaken er ikke gjort rede for, og derfor gjør vi undersøkelser, sier Lauvdahl.

Mannen er i 40-årene og hjemmehørende i Agder, skriver Telemarksavisa.

Like etter klokka 12.00 i dag var det to politibiler ved bussen inne på campingen.

Ingen mistenkt

Ingen er mistenkt eller siktet i saken, og Lauvdahl ønsker ikke å svare på om det skader på mannen tyder på vold.

- En person med relasjon til avdøde er brakt inn i drukkenskapsarrest. Vedkommende har ikke noe med dødsfallet å gjøre så vidt vi kan se, og er innbrakt etter politiloven fordi vedkommende kunne ikke gjøre rede for seg, sier Lauvdahl og understreker at vedkommende ikke er mistenkt eller siktet i saken.

Denne personen ble avhørt lørdag ettermiddag, men ifølge Lauvdahl framkom det ingen nye opplysninger i avhøret.

Dyrsku'n er en av Norges største handels- og landbruksmesser, og tiltrekker seg årlig titusener av mennesker. Det er ventet at over 90 000 vil besøke messa i år. Statsminister Erna Solberg åpnet fredag messa.

- Mannen ble funnet død på campingen. Det er en god del mennesker rundt der, og ambulanse og politi ble tilkalt. Det er fullt trykk på messa i helga, sier Lauvdahl.

- Tragisk og trist

Markedssjef for Dyrsku'n, Yvonne Eilefstjønn, viser til politiet for informasjon om hendelsen.

- Det er tragisk og trist at sånne ting skjer. Våre tanker går til de nærmeste, sier hun.

Messa vil gå som vanlig i dag, og det er ventet 40 000 mennesker innenfor portene.

Saken oppdateres