Etterforsker mulig hatvold mot lege i Østfold

Dratt ut av bil og banket opp på vei hjem fra jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Follo etterforsker det som kan være hatvold mot en lege i Østfold.

Mannen, som har pakistansk bakgrunn, skal ha blitt dratt ut av bilen og banket opp på vei hjem fra jobb på Indre Østfold legevakt søndag kveld, melder lokalavisa Smaalenene.no.

Ifølge legens forklaring ble han oppmerksom på at en bil kjørte etter ham fra Spydeberg i Østfold. Rundt en halvtime senere blinket og tutet bilen så mye at han valgte å stoppe ved Vinterbro i Ås kommune.

Til Smaalenene forteller han at han så ble dratt ut av bilen, slått og spraket mens det haglet med rasistiske ytringer som «jævla pakkis.»

Har mistenkte Legen kom fra hendelsen med hevelser og smerter, men uten alvorlige skader. Han tror ikke han har sett voldsmennene før.

- Vi har gode indikasjoner på hvem dette kan være, sier likevel etterforskningsleder Morten Granerud ved Follo politistasjon til avisa.

Ifølge etterforskeren kan volden være rasistisk motivert.

Operasjonsleder Pål-André Thorsby sier til Dagbladet i kveld at ingen er pågrepet i saken foreløpig.

Godt likt - Dette er en lege som er veldig godt likt av personalet her på legevakta, og også av pasientene. Han er en hyggelig, høflig og flott lege, sier legevaktsleder Irene Skavås ved Indre Østfold legevakt til Dagbladet.

Hun er ikke blitt kontaktet av politiet i saken.

På spørsmål om legevakta vil sette inn noen tiltak for å følge opp legen fra arbeidsgivers side, sier hun at hun må få vite mer om hva som har hent før hun kan vurdere dette.

- Dette må selvsagt skje i dialog med legen, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer