Etterforsker mulig kobling mellom kunsttyverier

Tyver stjal 22 gjenstander på 1,5 minutt i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ser etter likhetstrekk mellom tyveriet fra Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum lørdag morgen og et tyveri fra det samme museet for to år siden.

I desember 2010 ble museet frastjålet 40 gjenstander fra den samme samlingen. Denne saken ble henlagt, men politiet i Bergen mener det kan finnes spor i den henlagte saken som muligens kan bidra i etterforskningen av tyveriet lørdag.

- Det var et tilsvarende tyveri, det var lignende gjenstander som ble stjålet den gangen. Når vi får et lignende tyveri er det naturlig å se på likhetstrekk og forsøke å finne spor fra den saken som kan knyttes til tyveriet i helgen, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Over 20 gjenstander fra museets Kina-samling ble stjålet. Alarmen gikk klokken 5.20 lørdag morgen. Det var minst to personer involvert i innbruddet, og de befant seg inne i museet i snaut halvannet minutt. Like før innbruddet fikk politiet melding om to bilbranner i Bergen, henholdsvis fem og ti minutter før innbruddet.

- Det er også tre åsteder vi ser sammenheng mellom. Det gjelder de to bilbrannene i Løbergsveien og Sandviken, og i sentrum. Vi ber alle som har befunnet seg i de aktuelle områdene om å melde ifra hvis de har sett noe som kan være i politiets interesse, sier Fjellstad.

Politiet varslet Kripos om saken lørdag morgen, men har foreløpig ikke bedt Kripos om bistand i saken.

(NTB)