Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker mulig voldtekt av barn på asylmottak i Stavanger

Mottaket fikk tips av utenforstående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterforsker om et barn er blitt voldtatt på asylmottaket Forus Akuttinnkvartering i Stavanger, melder Stavanger Aftenblad.

Den fornærmede er en gutt på tre år. Gutten ble raskt tatt hånd om og kjørt til voldtektsmottaket sammen med sin mor, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Etterforsker saken Onsdag i 22-tiden fikk politiet melding om en mulig voldtekt på akuttmottaket i Forusbeen. Det var mottaket som meldte fra om hendelsen som skal ha skjedd i et fellesområde.

- Vi har ingen siktede ennå, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt til

- Politiets kriminalteknikere har gjennomført undersøkelser som er sendt til analyse, og politiet etterforsker saken videre for å finne ut hva som har skjedd. Det er gjennomført tilrettelagt avhør av fornærmede. Andre personer er også avhørt, opplyser politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl.    

Ingen er siktet i saken, og politiet har foreløpig ikke flere opplysninger om saken, skriver politidistriktet. 

- Vi etterforsker saken som om det er det verste som har skjedd, og da er det snakk om voldtekt av et barn, sier Dahl til Stavanger Aftenblad.

Barnet ble sendt til voldtektsmottaket og deretter til barneavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus, skriver NTB.

Det skal være snakk om et lite barn. Dahl utelukker ikke at det kan være snakk om flere gjerningsmenn.

- Vi vil etterforske saken videre for å finne ut av hva som har skjedd. Dreier det seg om det vi frykter, en voldtekt av et barn, er det veldig alvorlig. Men vi vet ikke sikkert enda, sier han til avisa.

Fikk tips utenfra Informasjonsansvarlig ved Forus Akuttinnkvartering, Lars Petter Einarsson, opplyser til Dagbladet at de varslet politiet etter å ha fått tips fra en person utenfor mottaket.

- Vi fikk en telefon fra en som hevdet å være utenfor huset. Vedkommende kom med opplysninger som vi ga videre til politiet. Tipser var selv ikke et vitne, og vi var 20 til 25 personer på jobb på tidspunktet, uten at noen har sett noe, sier Einarsson.

Politiet etterforsker hvorvidt en slik hendelse har funnet sted.

- Vi og politiet tar dette på alvor, så får vi håpe politiet finner ut av det, sier han til Dagbladet.

Saken oppdateres

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media