Trondheim:

Etterforsker mulig voldtekt av barn

Politiet i Trondheim etterforsker det som skal være en voldtekt av ei jente under ti år. Overgrepet skal ha skjedd fredag ettermiddag på Heimdal i Trondheim.

NÅ: Politiet i Trondheim etterforsker det som skal være en voldtekt av et barn. Overgrepet skal ha skjedd fredag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet fikk melding fra jentas mor klokka 14.40 fredag ettermiddag.

Mor til fornærmede har fortalt at jenta hadde blitt stoppet av en mann på vei hjem fra skolen, og en mann skal ha befølt jenta, sier etterforskningsleder Eivind Guldseth til Dagbladet.

- Vi bruker befølt, men det kommer inn under voldtektsparagrafen og betegnes som voldtekt, forklarer han.

- Vi ser svært, svært alvorlig på saken og har satt inn alle tilgjengelige ressurser på saken.

ETTERLYSER PERSON: Politiet etterlyser en person som var i det aktuelle området, da en voldtekt av et barn under ti år skal ha funnet sted i Trondheim fredag. Foto: Politiet
ETTERLYSER PERSON: Politiet etterlyser en person som var i det aktuelle området, da en voldtekt av et barn under ti år skal ha funnet sted i Trondheim fredag. Foto: Politiet Vis mer

Bes melde seg

Ingen er mistenkt eller pågrepet i saken, men politiet ønsker blant annet å komme i kontakt med en mann som er observert i området i klokka 14.20.

- Personen er observert langs en vei rett ved der forholdet skal ha funnet sted, og i det aktuelle tidsrommet. Vi ber om at den personen melder seg, sier Guldseth.

Om det er personer som kjenner til personens identitet eller har sett personen samme dag, bes de melde seg for politiet på tipstelefon, skriver politiet i en pressemelding.

Etterlyser vitner

Ettersom ingen er pågrepet i saken, ber politiet foreldre i området om å være ekstra oppmerksomme.

- Politiet har ingen opplysninger om at dette er noe annet enn en enkeltepisode, og vi har ikke fått melding om at andre har vært utsatt for det samme. Men, gjerningspersonen er ikke pågrepet og vi oppfordrer derfor av føre var prinsippet foreldre til å være litt ekstra oppmerksomme, sier politiadvokat Bente Bøklepp.

POLITI: Sivilpoliti i området på Heimdal. Foto: Joakim Halvorsen
POLITI: Sivilpoliti i området på Heimdal. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer

De ber også om at personer som var utendørs i det aktuelle området i tidsrommet 14 til 15 fredag, tar kontakt.

- Og at alle som har kamera enten i kjøretøy, boliger, butikker eller industribygg i samme området, melder seg slik at politiet får tilgang på dem, sier Guldseth.

Politiet jobber med undersøkelser på stedet lørdag ettermiddag.

De jobber også med vitneavhør, rundspørringer i området og andre tekniske undersøkelser, opplyser politiadvokaten.

Dagbladet har vært i kontakt med rektor på den aktuelle skolen, som viser til at det er en pågående etterforskning og ikke ønsker å gi noen kommentar til saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer