Etterforsker mulige bestikkelser for Trump-benådning

Påtalemyndigheten i USA etterforsker om det har foregått skjult lobbyvirksomhet mot tjenestemenn i Det hvite hus for å få en benådning av presidenten.

ETTERFORSKER: Påtalemyndigheten i USA etterforsker om det har foregått skjult lobbyvirksomhet mot folk i Det hvite hus for å få en benådning. Foto: Reuters/NTB.
ETTERFORSKER: Påtalemyndigheten i USA etterforsker om det har foregått skjult lobbyvirksomhet mot folk i Det hvite hus for å få en benådning. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram av rettsdokumenter fra dommeren Beryl A. Howell fra 28. august i år. Rettsdokumentene ble offentliggjort tirsdag, og viser at påtalemyndigheten etterforsker mulige bestikkelser mot benådning av Trump.

Det skriver en rekke amerikanske medier, blant dem AP, ABC News og CNN.

- Overføringer av penger

Rettsdokumentet er på 18 sider, og store deler av det er sensurert. Det kommer derfor ikke fram av dokumentet hvem som etterforskes.

Ifølge CNN skal ingen være siktet i saken så langt, men kanalen skriver at minst tre personer skal være involvert i saken.

Som del av etterforskningen er mer enn 50 datamaskiner, nettbrett, harddisker og andre digitale enheter beslaglagt, ifølge dokumentet.

Reuters skriver at etterforskningen handler om overføringer av penger til Det hvite hus, men også politiske bidrag i bytte mot benådning fra Trump.

Det hvite hus har så langt ikke kommentert etterforskningen.

Presidenten har i løpet av sin presidentperiode benådet 29 personer.

- Diskuterte benådning

Så seint som i forrige uke skal Trumps advokat, Rudolph W. Giuliani, ha diskutert muligheten for en benådning før Trump overlater Det hvite hus til Joe Biden. Det melder New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer