Etterforsker mystisk flystyrt

Amerikanske jagerfly rykket ut da et privatfly krenket luftrommet rundt hovedstaden søndag. Kort tid seinere styrtet flyet, der fire personer skal ha vært om bord.

JAGES: Søndag 4. juni forsøker millitæret å få kontakt med et privatfly, som ender med å krasje i Virginia. Reporter: Emma Dalen. Video: AP / Twitter. Vis mer
Publisert

Mandag starter undersøkelsene på åstedet der et privatfly styrtet sørvest i den amerikanske delstaten Virginia søndag.

Flyet utløste sikkerhetsbekymringer i Pentagon, da det beveget seg i et restriksjonsområde nær Washington D.C., og flere av luftforsvarets jagerfly ble sendt for å avskjære det.

Verken militærflyene eller flygeledere lyktes med å komme i kontakt med flyet, før det styrtet rundt klokka 15.30 amerikansk tid.

Det er ikke funnet overlevende ved flyvraket.

Flere ubesvarte spørsmål

Det er National Transportation Safety Board (NTSB) som etterforsker hendelsen. Etaten opplyser mandag at to hovedspørsmål foreløpig står ubesvart:

  • Når sluttet flyets pilot å reagere på kontakt utenfra?
  • Hvorfor beveget flyet seg over restriksjonsområdet?

- Dette vil absolutt være en del av denne etterforskningen, sier NTSB-etterforsker Adam Gerhardt til pressen nær ulykkesstedet, ifølge Reuters.

Flyet tok av fra Elizabethton Municipal i Tennessee og skulle egentlig til Long Island MacArthur i New York.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer