Etterforsker mystisk samtale

Klokka 03.00 natt til i går ble Grete Engh, ekteparet Pausts nærmeste nabo, oppring av en mystisk mann. Politiet etterforsker nå den mystiske samtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og GEIR SELVIK

- Hele samtalen var motbydelig. Til å begynne med trodde jeg det var en av de andre beboerne i gården som klaget på mangelfull trappevask. Men i dag har jeg skjønt at det må være en som har pervers glede av å plage andre - eller rett og slett gjerningsmannen selv, sier Grete Engh.

For å finne ut at Grete var nærmeste nabo til ekteparet Paust Orderud, må innringeren ha vært lokalkjent.

«Lukter så jævlig»

- En mannsstemme sa: «Har du vasket trappen?» Jeg spurte hvem som ringte, og om han var klar over at klokka var tre om natta. Han gjentok da et par ganger: «Har du vasket trappen? Den ser så skitten ut, og lukter så jævlig.» Til slutt slengte jeg på røret, forteller Grete Engh.

Hun tror at personen som ringte må ha vært ung, mellom 20 og 35 år. Han snakket østlandsdialekt, og hun er sikker på at han er av norsk opprinnelse.
Hun ga beskjed om episoden til de to politifolkene som voktet bygården idet hun dro på jobb i går morges.

Ønsker oppmerksomhet

Etter det Dagbladet erfarer, utelukker ikke politiet at det kan ha vært gjerningsmannen som ringte til naboen, Grete Engh.

- Vi har flere eksempler på at en gjerningsmann tar kontakt med sine ofre, eller deres nærmeste, sier en polititjenestemann.