Hatkriminalitet

Etterforsker nazi-tegninger på barneskole

- Jeg er vettskremt, forferdet og kvalm.

ANTISEMITTISME: En barneskole i bydelen Queens i New York var fredag tagget ned av et stort antall nazi-symboler. Foto: Karen Koslowitz / Twitter
ANTISEMITTISME: En barneskole i bydelen Queens i New York var fredag tagget ned av et stort antall nazi-symboler. Foto: Karen Koslowitz / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag morgen oppdaget naboene til en barneskole bydelen Queens i New York at asfalten i skolegården var dekket av antisemittiske krittegninger.

En rekke hakkekors, ordene «Hail Hitler» (sic) samt «Riksørnen», som figurerte i nazistenes riksvåpen, var synes som møtte dem.

Byrådsmedlem Karen Koslowitz, som representerer bydelen, forteller CNN at området er et jødisk nabolag. Hennes kontor skal ha mottatt bilder fra barneskolens naboer, og tok umiddelbart kontakt med politiet.

Politiet bekrefter overfor at CNN de etterforsker hendelsen, og at enheten som jobber med hatkriminalitet er involvert.

- Grusomt

- Jeg er vettskremt, forferdet og kvalm over det jeg har vært vitne til i dag. Nok er nok, skriver hun i et innlegg på Twitter, og utdyper overfor CNN at det ikke er tvil om hvorvidt det er snakk om hatkriminalitet.

Ifølge NBC skal det ha vært skolefri denne uka, og ingen elever som oppholdt seg i bygningen. Politiet stengte likevel av skolegården i en periode av etterforskningshensyn. Tegningene skal nå være vasket bort.

Leder for byrådets jødiske fraksjon, Chaim Deutch, ber i et innlegg på Twitter New Yorks borgermester om å implementere lovforslag fremmet av han selv og byrådsmedlem Mark D Levine. De mener byen bør opprette et kontor som skal jobbe dedikert med å forebygge hatkriminalitet, samt et pedagogisk opplæringsprogram om konsekvensene av hat og antisemittisme, i lys av den siste tidas utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer