Etterforsker NRK-kilder

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold er i krigshumør og har beordret full etterforskning av hvem som lekket gradert informasjon til NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Nasjonal sikkerhetsmyndighet som har fått oppdraget med å undersøke hvor NRK har fått tak i de hemmelige stridsreglene for norske soldater som tjenestegjør i krigsherjede Irak. Statskanalen meldte i dag at norske soldater kan delta i aktive kamphandlinger.

Direktør Jan Erik Larsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet skal lede arbeidet med å finne NRK-kilden. Nasjonal sikkerhetsmyndighet er et direktorat som har ansvaret for sikkerhetstiltak i det offentlige, inkludert Forsvaret. Ifølge NRK har ikke Larsen planer om å kreve informasjon fra NRK.

- Vi har full respekt for den kildebeskyttelse som mediene inklusive NRK har, så vi griper altså ikke saken an fra den siden, sier Larsen til NRK.

Sikkerhetsmyndigheten vil derimot finne ut hvordan det aktuelle dokumentet har vært fordelt og hvem som har hatt tilgang til det. Det skal være viktig å finne medialekkasjen fordi stridsreglene kan bidra til å sette liv og helse for norske soldater og allierte mannskaper i Irak i fare.

(NTB/Dagbladet.no)