Etterforsker ny metode fra veipirater på E6: Flere kjøretøy sperrer deg inne på motorveien

Veldig grovt, sier politiet.

- PIRATSTREKNING: Flere motorsyklister forteller at de er blitt forsøkt sperret inne av flere kjøretøy på E6 nord og sør for Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix
- PIRATSTREKNING: Flere motorsyklister forteller at de er blitt forsøkt sperret inne av flere kjøretøy på E6 nord og sør for Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet i Göteborg undersøker nå en ny metode veipirater langs E6 ifølge flere rapporter har begynt å bruke: Opptil tre biler samarbeider om å sperre deg inne på motorveien og tvinger deg til å stoppe, skriver GT Expressen.

- Dette er ikke noe vi har sett tidligere. Vi tar det på største alvor, sier etterforsker Marcus Lind ved transportsikkerhetsgruppa i Göteborgs-politiet til Dagbladet.

Bekymret

Heller ikke på norsk side av grensa har politiet hørt om at folk sperres inne på motorveien. Stein-Olaf Røberg, leder for UPs distrikt 1, mener det er bekymringsfullt dersom rapportene skulle vise seg å medføre riktighet.

- Dette er skremmende og tyder på et høyere nivå for hva folk er villige til å ofre. Dersom kriminelle bruker denne metoden til å true til seg penger og utstyr, er det veldig grovt, sier UP-lederen.

Om kvelden søndag 24. juli kjørte Gabriel Bulat (42) sørover på vei hjem til Frölunda i Göteborg på sin motorsykkel, med kjæresten Nina bakpå. Men turen forvandlet seg til et mareritt ved Angeredsbron, forteller han.

- Pulsen gikk voldsomt opp da jeg innså hva som var i ferd med å skje, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer