ETTERFORSKES: Mannen i 40-åra er siktet for flere nachspielvoldtekter. Han erkjenner ikke straffskyld.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ETTERFORSKES: Mannen i 40-åra er siktet for flere nachspielvoldtekter. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Etterforsker nye saker mot voldtektssiktet utelivsprofil

Mannen i 40-åra er siktet for flere nachspielvoldtekter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Dagbladet omtalte siktelsene mot mannen i november i fjor. En kjent utelivsprofil i Oslo var da siktet for flere voldtekter. Siden den gang har saken mot mannen økt i omfang.

- Politiet etterforsker flere forhold nå enn den gang, sier politiadvokat Hilde Strand til Dagbladet.

Dagbladet får opplyst at flere av voldtektene mannen etterforskes for skal ha skjedd etter fester og nachspiel i mannens egen leilighet.

- Flere nye skritt

Mannen er i 40-åra, flertallet av de fornærmede kvinnene i 20-åra.

Siktede beskrives som en ledende skikkelse og autoritetsfigur i miljøet flere av de fornærmede kvinnene vanket i. Dagbladet vet også at anklagene mot mannen skal ha vært et samtaleemne i miljøet han tilhører.

Etter det Dagbladet kjenner til, strekker enkelte av sakene seg flere år tilbake i tid. Den første anmeldelsen tilknyttet saken skal ha kommet i 2015 og noen av sakene strekker seg flere år tilbake i tid.

De fornærmede har vært utålmodige og ventet på politiets konklusjon, men de nye sakene som nå etterforskes, fører til at kvinnene må vente lenger.

- Saken er fremdeles under etterforskning og tidsaspektet er endret ut fra utviklingen i saken. Utviklingen gjør at det er flere etterforskningsskritt i saken, forteller Strand til Dagbladet.

Nye avhør

I saken mot mannen er det både fornærmede kvinner som har anmeldt ham selv, men det er også saker som har kommet til som følge av vitneavhør og opplysninger som har tilfalt politiet. Strand ønsker ikke å gå i detalj på de nye sakene mot mannen.

- Det gjenstår fortsatt avhør. Det gjelder både vitner, fornærmede og siktede, sier Strand til Dagbladet.

- Hvorfor tar denne etterforskningen så lang tid?

- Det har noe med hvordan saken har utviklet seg og omfanget, sier hun.

Det er tidligere blitt besluttet å ikke framstille mannen for varetektsfengsling.

- Ikke gjort noe straffbart

Mannens forsvarer, Elisabeth Myhre, sa til Dagbladet i november at den siktede nekter straffskyld i saken.

- Han er tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart og tar anklagene svært tungt, sa hun.

Nå svarer hun følgende:

​- Jeg finner omtale av denne saken på nåværende tidspunkt så uheldig for etterforskningen og videre fremdrift at jeg anser det riktig å avstå fra å kommentere dette

Da saken ble kjent, gikk bistandsadvokat for flere av de fornærmede kvinnene, Anne Kristine Bohinen, ut med følgende oppfordring:

- Hvis det er flere der ute som sliter bør de melde seg til politiet, sa Bohinen til Dagbladet.

Forsvarer Myhre reagerte:

- Jeg må tillate meg å si at jeg finner en slik generell oppfordring som spesiell og frykter at bistandsadvokaten her bidrar til at uriktige anklager framsettes, sa advokat Elisabeth Myhre i Advokatfirmaet Staff.

- Det er et reelt problem at uriktige anmeldelser framsettes, og det er vanskelig å avdekke dette. Man står i en pågående etterforskning, og det er avgjørende at den konkrete etterforskningen gjennomføres etter straffeprosesslovens rammer, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer