Etterforsker om Breivik møtte en av Serbias farligste menn

Breivik kan ha møtt den drapsdømte mafialederen Milorad Ulemek på diamantjakt i Afrika.

FRYKTET: Mafialeder og politikommandør Milorad Ulemek, her fotografert i Kroatia i 1995, var en av Serbias farligste menn under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavia. Foto: Scanpix
FRYKTET: Mafialeder og politikommandør Milorad Ulemek, her fotografert i Kroatia i 1995, var en av Serbias farligste menn under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavia. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terroretterforskerne i Oslo-politiet sendte 27. september i fjor en rettsanmodning om innhenting av opplysninger om Milorad Ulemek fra Serbia.

Den nå 47-årige serberen var lenge kommandør i en fryktet spesialenhet i det serbiske politiet - JSO, kjent som Red Berets. JSO var etterfølgeren til drapsbanden Arkans tigre. Han ble håndplukket av Milosevic selv, og var høyt verdsatt som våpenkyndig, kaldblodig og tro mot det morderiske styret.

Før dette ledet Ulemek en fryktet mafiaorganisasjon i Beograd. Han meldte seg i 2004, og kan måtte bli sittende fengslet resten av sitt liv. JSO sto bak drapene på statsminister Zoran Djindjic og ekspresident Ivan Stambolic, og Ulemek er dømt til 40 års fengsel.

- Møtte «krigshelt» Breivik hevder i avhør at han møtte en «serbisk krigshelt som har drept mange muslimer i kamp» da han var i Liberia i 2002. Han forsøkte å tjene penger på bloddiamanter i det krigsherjede men mineralrike landet på Afrikas vestkyst. I avhør har Breivik ikke villet forklare seg i detalj om sin påståtte kontakt. Men har sagt følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer