SORG OG FORTVILELSE: Det har gått over et døgnn siden flyet forsvant fra radaren. Her reagerer slektninger på flyplassen i Beijing. Foto: NTB Scanpix
SORG OG FORTVILELSE: Det har gått over et døgnn siden flyet forsvant fra radaren. Her reagerer slektninger på flyplassen i Beijing. Foto: NTB ScanpixVis mer

Etterforsker om flyet kan ha vært utsatt for terrorangrep

To av passasjerene kan ha kommet seg om bord ved hjelp av falsk identitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Malaysia bekrefter nå at de etterforsker om det savnede Malaysian Air-flyet kan ha blitt utsatt for en terrorhandling, melder nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene i landet har sendt ut opplysningene til kontraterror-organisasjoner.

FBI koblet inn Landets transportminister sier han har vært i møte med et team fra det amerikanske politiet FBI som har engasjert seg fordi det kan være mistanke om terror, og fordi det var amerikanske passasjerer på flyet.

Han sier at det vil bli foretatt en gjennomgang av hele passasjerlisten i tillegg til de fire som framstår som mistenkelige.

Et team fra det amerikanske byrået for luftfartssikkerhet (NTSB) er på vei til Malaysia for å hjelpe til med etterforskningen, sammen med tekniske rådgivere fra Boeing og amerikanske luftfartsmyndigheter.

Har overvåkningsbilder To passasjerer reiste med stjålne pass fra Østerrike og Italia. Tidligere i natt kom det også meldinger om at ytterligere to passasjerer om bord det savnede Boeing 777-flyet kan ha reist med falsk identitet.

Dette avvises nå av myndighetene i Malaysia, som bekrefter at de har bilder av de to mistenkte.

- Det er bare snakk om to personer med falske pass. Disse har vi overvåkningsopptak av fra flyplassen i Kuala Lumpur. Dette vil vi benytte i vår etterforskning.