FORSVANT:  Malaysia Airlines-flyet, med 239 passasjerer om bord, forsvant fra radaren 8. mars. Foto: REUTERS/Tomasz Bartkowiak/NTB Scanpix
FORSVANT: Malaysia Airlines-flyet, med 239 passasjerer om bord, forsvant fra radaren 8. mars. Foto: REUTERS/Tomasz Bartkowiak/NTB ScanpixVis mer

- Etterforsker om terrorcelle står bak flymysterium

Terrordømt sa i retten at fire eller fem malaysiere planla liknende angrep som 11. september-angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En teori om at en malaysisk terrorcelle står bak forsvinningen av det savnede Malaysia Airlines-flyet blir nå etterforsket, ifølge Sunday Telegraph.

Bakgrunnen er opplysninger den terrordømte briten Saajid Badat har gitt under flere rettssaker, senest forrige uke i en rettssak i New York mot svigersønnen til Osama bin-Laden.

Ifølge Badat planla en islamistisk terrorcelle i Malaysia å gjennomføre et lignende angrep som 11. septemberangrepene mot USA, skriver Sunday Telegraph. Han hevder cellen besto av fire eller fem personer, og at en av dem var pilot.

Cellen skulle ta i bruk en skobombe under aksjonen, og Badat hevder han ga en av dem en slik bombe under et opphold i Afghanistan.

Han hevder hjernen bak den malaysiske cellens planer var Khalid Sheik Mohammed, som planla 11. septemberangrepene.

Badat ble selv i 2005 dømt til 13 års fengsel for å ha lagt planer om å sprenge et passasjerfly mens det var i lufta. Han sto i ledtog med den såkalte skobomberen, Richard Reid, som forsøkte å sprenge et fly i lufta i desember 2001.

(NTB)