Etterforsker om Tusenfryd-vikaren fikk god nok opplæring

Alvorlig skadd.

ETTERFORSKER: Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd ble midlertidig stengt etter at en sommervikar fikk benet i klem torsdag. Den 18 år gamle mannen ble lagt inn på sykehus med alvorlige skader etter ulykken.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd ble midlertidig stengt etter at en sommervikar fikk benet i klem torsdag. Den 18 år gamle mannen ble lagt inn på sykehus med alvorlige skader etter ulykken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker om sikkerhetsrutinene ved Tusenfryd ble fulgt etter at en 18 år gammel sommervikar ble alvorlig skadd torsdag.

Den 18 år gamle mannen ble skadd i beinet i en ulykke på berg-og-dalbanen Supersplash torsdag ettermiddag. Sommervikaren var uheldig og trådde utenfor perrongen med det ene beinet, slik at det kom i klem under kneet, opplyste Tusenfryd torsdag.

Politiet i Follo etterforsker nå om tenåringen har fått god nok opplæring.

- Vi ser på hvorvidt rutinene ble fulgt der ulykken skjedde. Når den skadde i tillegg er sommervikar, ser vi på om han har fått tilstrekkelig opplæring i arbeidet han skal utføre, sier fungerende politimester Marianne Børseth-Hansen til NTB fredag.

Foreløpig har ikke politiet fått avhørt 18-åringen, men det er foretatt åstedsbefaring og en rekke vitneavhør. I tillegg er Arbeidstilsynet varslet.

- Vi har ikke et fullstendig bilde av saken enda, men vi vil få god oversikt etter hvert som vi får avhørt alle. Vi er fremdeles i en innledende fase, sier Børseth-Hansen.

Jernbanetilsynet har ansvar for å føre tilsyn med Supersplash og sier til NRK at de har utført den oppgaven rutinemessig siden 2003. Markedssjef Erik Andersen ved Tusenfryd sier Jernbanetilsynet ikke vil gi noe endringspålegg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer